URS za uvođenje e-uprave

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS za uvođenje e-uprave

Trstenik -- Ujedinjeni regioni Srbije zalažu se za uvođenje elektronske uprave u sve segmente društva kako građani, zbog birokratije ne bi gubili vreme šalterima.

Član Predsedništva URS-a i predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić istakao je i da za ukidanje birokratije i papirologije ne sme i ne može biti bilo kakvih izgovora, saopštila je ta stranka.

"Građanima se mora omogućiti da sve potrebe koje imaju veze sa državnom administracijom, završe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz dnevne sobe, a ne da sate provode pred šalterom i trče od institucije do institucije”, rekao je on.

Aleksić je naveo da je opština Trstenik primer kako se mogu pojednostaviti i ubrzati procedure da građani uštede i vreme i novac, navodi se u saopštenju.

"URS su i ovde u Trsteniku i na republičkom nivou, već mnogo toga učinili da ubrzaju i pojeftine birokratske procedure", rekao je on dodavši da smo time dokazali da je to moguće.

Aleksić je istakao i da nova Vlada kao prioritet mora da ima uvođenje elektronske uprave u sve segmente društva, "jer u tom pogledu Srbija mnogo kasni i ne treba Evropa da nas na to opominje".
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na B92...






Povezane vesti

URS: Uvođenje elektronske uprave prioritet

Izvor: RTS, 11.Feb.2014

Ne sme biti izgovora za ukidanje birokratije i papirologije, saopšteno je iz Ujedinjenih regiona Srbije. Nova Vlada mora da ima uvođenje elektronnske uprave u sve segmente društva kao prioritet, kaže član predsedništva URS-a Miroslav Aleksić...Ujedinjeni regioni Srbije založili su se za uvođenja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.