URS: Tadić sam kriv za neuspehe

Izvor: B92, 08.Sep.2012, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Tadić sam kriv za neuspehe

Beograd -- Šef poslaničke grupe URS Vladimir Ilić kaže da nova vlada nije zavisila od Ujedinjenih regiona i da je lider DS Boris Tadić sam kriv za svoje neuspehe.

On je istakao da "isključivu odgovornost za formiranje vlade uvek nosi onaj kome je poveren mandat".

"Upravo je Boris Tadić želeo da i dalje bude gospodar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << života i smrti. Stvar je jednostavna: Boris Tadić nije dobio dovoljnu podršku građana za politiku centralizma koju je sprovodio i niko treći ne može da bude kriv za njegove neuspehe", naveo je Ilić.

Prema njemu, "svi znaju da formiranje vlade uopšte nije zavisilo od Ujedinjenih regiona Srbije, da je u bilo kojoj opciji vlada mogla da se formira i bez nas".

"Začuđeni smo što Tadić, umesto da analizira sopstvene propuste, neiskorišćene šanse i kardinalne političke greške, kao uzrok sopstvenog neuspeha navodi stranku sa kojom iz samo njemu poznatih razloga zapravo nije hteo da pravi koaliciju", naglasio je Ilić u u saopštenju dostavljenom B92.

Lider NS je podsetio da je Dinkić na prvi razgovor pozvan tek mesec i po posle okončanja izbora, a da je prethodno poslednji ozbiljan razgovor sa Tadićem obavljen u maju 2011. godine.

"Tadiću želimo puno sreće u budućem radu. Kada on i DS naprave objektivnu analizu svojih grešaka i priznaju ih sami pred sobom, tek onda će biti u prilici da se ponovo uzdignu. Ljudski je grešiti, ali greške treba priznati i ispravljati ih, a ne prebacivati ih na druge", zaključio je Ilić.

Tadić je ranije danas, na sednici Glavnog odbora DS, rekao da je u pregovorima o formiranju nove vlade odlučio da ne prihvati ucene Dinkića.

"Odlučio sam da ne prihvatim da Dinkić vodi i ministarstvo finansija, i privrede, i da vodi ekonomiju ove zemlje, jer on nije sposoban za to", rekao je Tadić, nakon čega se salom prolomio aplauz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.