URS, LDP i D S S zbog kampanje u ozbiljnim dugovima

Izvor: Press, 18.Mar.2014, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS, LDP i D S S zbog kampanje u ozbiljnim dugovima

Ove tri stranke uložile su silne pare u kampanju i sada su zajedno u minusu od čak oko 11 miliona evra, piše današnji ''Informer''.

Partijama koje su ostale ispod crte, preti bankrot i gašenje pošto su postale vanparlamentarne i nemaju više pravo na novac iz budžeta, koji se raspodeljuje onima koji su prešli cenzus.

Prema procenama sagovornika Informera, DSS, LDP i URS su uložile milione evra u kampanju, a kad se na ove brojke dodaju i dugovanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << LDP i URS-a iz prethodnih kampanja, dobija se neverovatna suma od 1,2 milijarde dinara.

Naime, kada se sve sabere, URS Mlađana Dinkića duguje oko 668 miliona dinara, LDP Čedomira Jovanovića oko 515 miliona, dok je DSS, sa izmirenim dugom iz 2012 godine, u minusu 81 milion.

Jelisaveta Vasilić iz Saveta za borbu protiv korupcije naglašava da partije moraju da vrate sve kredite i pozajmice i da je već poznato da LDP i URS imaju velika dugovanja.

"Agencija za borbu protiv korupcije će u narednom periodu ispitati sve troškove partija u kampanji. Prvo će biti provereni svi finansijski izveštaji stranaka, a onda će Agencija sravniti sve račune i videti ko i koliko ima prava na državni novac i ko ih je sve finansirao. Ako postoje neke neregularnosti, pokrenuće se postupci protiv njih", zaključuje Vasilićeva.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Mlađan Dinkić

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Zbog kampanje URS, LDP i DSS u milionskim dugovima!

Izvor: BKTV News, 18.Mar.2014

Najveći gubitnici parlamentarnih izbora – Demokratska stranka Srbije (DSS), Liberalno demokratska partija (LDP) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS) – ne samo što nisu prešli cenzus, nego su zapali i u ozbiljne dugove iz kojih će se, kako piše “Informer”, vrlo teško izvući. . . Ove tri stranke...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.