URS: Decentralizacija Vojvodine za dolazak investitora

Izvor: Vesti-online.com, 23.Feb.2012, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS: Decentralizacija Vojvodine za dolazak investitora

Ujedinjeni regioni Srbije saopštili su da je decentralizacija Vojvodine potrebna kako bi svi gradovi u pokrajini postali atraktivne lokacije za investicije.

Prema istraživanjima magazina "FDI", Vojvodina je četvrti region u Evropi po efikasnosti ulaganja, a Subotica, Sremska Mitrovica i Inđija su najatraktivnije lokacija za investicije, naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << URS u saopštenju.

Šef Izbornog štaba URS - Vojvodina Slobodan Maraš, ocenio je da je neophodna decentralizacija Vojvodine, kako bi i ostali gradovi pokrajine bili atraktivni za investitore.

Prema njegovim rečima, u pokrajini postoji "drastična neujednačenost" razvoja pojedinih opština i gradova. "Te regionalne razlike nemoguće je ublažiti bez suštinske decentralizacije, a bez nje nema ni jačanja gradova i opština", rekao je Maraš.

On je dodao da je tome doprineo centralizovan sistem u republici i pokrajini i postojanje dva centra - Beograda i Novog Sada, koji, kako je istakao, odlučuju umesto gradova i opština.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.