URS Bor: Veća pomoć za nezaposlene porodilje

Izvor: TimockeVesti.net, 11.Dec.2013, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS Bor: Veća pomoć za nezaposlene porodilje

Na inicijativu Ujedinjenih regiona Srbije u Boru, Opštinsko veće je prihvatilo da se u predlogu budžeta za 2014. godinu realizuje povećanje davanja za nezaposlene porodilje sa 10.000,00 dinara na 15.000,00 dinara koje imaju prebivalište na teritoriji naše opštine. Ovakvim merama realizuje se put očuvanja porodice i života u našem gradu i regionu.
Ekonomska samostalnost i pomoć lokalne samouprave je preduslov veće samostalnosti žena a pre svega nezaposlenih porodilja ali i jači >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << otpor nasilju u porodici.
U skladu sa tim, Ženska mreža Ujedinjenih regiona Srbije Bor aktivno učestvuje i u globalnoj, svetskoj kampanji „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama". Kampanja je počela 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završila se juče, 10. Decembra, Međunarodnim danom ljudskih prava, a obuhvatila je i 1. decembar-Svetski dan borbe protiv AIDS-a kao i 3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetima.
Kampanjom "16 dana" obuhvaćena su četiri važna međunarodna datuma koja povezuju ne samo žene, već sve nas, u zajedničkoj borbi protiv nasilja kao svakodnevnice savremenog društva. „Ujedinjeni protiv nasilja“ ne sme biti samo slogan, već mora biti niz konkretnih akcija države, lokalnih vlasti i u krajnjoj meri svakog pojedinca u cilju smanjenja nasilja u porodici i svih ostalih vidova nasilja.
Nadležne državne institucije moraju da sarađuju kako bi se žene osnažile i zaštitile i sprečilo sprovođenje nasilja nad njima. Kao primer toga navodimo da je prema podacima ove godine u Boru pred sudom pokrenuto 37 procesa o krivičnom deli nasilja u porodici, a izrečena je samo jedna kazna zatvoraa činjenica je da se ovaj broj iz godine u godinu ne smanjuje.
http://www.ursbor.rs
 

Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Bor

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.