Smenjen predsednik Opštine Brus

Izvor: RTS, 20.Avg.2013, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen predsednik Opštine Brus

Sa mesta predsednika Opštine Brus smenjen Zoran Obradović iz SPS-a, kome je nepoverenje izglasano na inicjativu opozicije. Za smenu glasali odbornici URS-a, koji su sa SPS-om, naprednjacima, DSS-om i Grupom građana do sada imali tesnu većinu u lokalnoj skupštini.

U Brusu je sa mesta predsednika opštine smenjen Zoran Obradović. Nepoverenje prvom čoveku ove lokalne samouprave iz redova socijalista izglasano je na inicjativu opozicije, ali uz pomoć odbornika URS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - a koji su sa SPS-om, naprednjacima, DSS-om i Grupom građana sa 16 odbornika od ukupno 29 do sada imali tesnu većinu.

Umesto da dočekuje goste i zaslužnim pojedincima dodeli priznanja na jušerašnjoj svečanoj sednici povodom dana opštine, sada već bivši predsednik morao je da pokupi stvari iz kabineta.

"To se desilo dok sam ja bio na odmoru sa svojom porodicom na stvarno jedan nekorektan način, na koji ne zaslužuje da bude smenjen nijedan predsednik opštine", kaže Zoran Obradović.

Prema rečima prvog čoveka bruskih socijalista na ovaj način grubo je prekršen koalicioni sporazum i isključena svaka mogućnost dalje saradnje sa URS-om.

Aranđel Stojković iz Ujedinjenih regiona Srbije kaže da socijalisti nisu iskoristili šansu.

"Ovom smenom je data prilika SNS-u koja u Brusu ima najveći broj odbornika da krene u proces rekonstrukcije i kao stožer preuzme odgovornost jer građani od nas očekuju mnogo brže da radimo i donesemo stabilnost i prosperitet našem gradu", objašnjava Stojković.

Predlog da se mesto predsednika prepusti naprednjacima za SPS je neprihvatljiv, ali ne i za deo opozicije koja je otvorena za pregovore.

"Trenutno nam je najbliža koalicija sa SNS-om, mislimo da imaju najveći potencijal i kapacitet u našoj opštini", ističe Dragan Vidojević iz Jedinstvene Srbije.

Naprednjaci još uvek ne žele da se komentarišu novonastalu situaciju. Prema raspoloženju izvesno je da će ostati u vlasti, pitanje je samo sa kim.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Smenjen predsednik opštine Brus

Izvor: B92, 21.Avg.2013, 11:59

Brus -- Predsednik opštine Brus Zoran Obradović (SPS) smenjen je s te funkcije pošto mu je 16 od 29 odbornika izglasalo nepoverenje...Kako je Tanjugu rekao Obradović, inicijativu opozicije NS (10), DS (3) i JS (1) za izglasavanje nepoverenja podržala su i dva odbornika URS-a, koji su sa socijalistima,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.