Osnivačka skupština URS-a 21. aprila

Izvor: RTS, 12.Apr.2013, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnivačka skupština URS-a 21. aprila

Na sednici Predsedništva URS-a jednoglasno usvojen predlog Programa i Statuta jedinstvene stranke URS, čija će osnivačka Skupština biti održana 21. aprila u Kragujevcu. Sednici prisustvovalo 30 članova toga tela.

Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije jednoglasno je usvojilo predlog Programa i Statuta jedinstvene stranke URS, čija će osnivačka Skupština biti održana 21. aprila u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kragujevcu. Sednici prisustvovalo više od 30 članova Predsedništva, uključujući i 16 gradonačelnika i predsednika opština.

Sednica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije počela je nešto posle 16 časova, u sedištu URS-a.

Zamenik predsednika URS-a Veroljub Stevanović rekao je novinarima u pauzi sednice predsedništva da bi 21. aprila trebao da bude usvojen Statut i Program stranke.

Sednici, između ostalih, prisustvuju lider URS-a Mlađan Dinkić i funkcioneri Suzana Grubješić, Verica Kalanović, Predrag Marković, Veroljub Stevanović, Vladimir Ilić, Zoran Stanković, Miroslav Čučković.

Portparol URS-a Marko Selaković rekao je u pauzi sednice da nije jasno zbog čega se Deklaracija o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Autonomne Pokrajine Vojvodine predlaže i donosi u ovakvom trenutku i da autonomija treba da bude pitanje od kojeg će građani imati koristi.

Selaković je novinarima rekao da regioni žele da vode dijalog i da autonomija treba da bude pitanje od koga će građani imati koristi, a ne da političke stranke imaju korist, a građani Vojvodine štetu.

"To neće nigde da nas odvede", rekao je Selaković i dodao da će predsedništvo URS-a, čija je sednica u toku, zauzeti jasan i jedinstven stav o tom pitanju.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Osnivačka skupština jedinstvenog URS-a 21. aprila

Izvor: Blic, 12.Apr.2013

Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije danas je jednoglasno usvojilo predlog Programa i Statuta jedinstvene stranke URS, čija će osnivačka Skupština biti održana 21. aprila u Kragujevcu...Zamenik predsednika URS-a Veroljub Stevanović rekao je novinarima u pauzi sednice predsedništva da bi 21....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.