Nova članica URS-a

Izvor: RTS, 22.Dec.2010, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova članica URS-a

Grupa građana "Istočna Srbija" pristupila Ujedinjenim regionima Srbije. Partnerstvo centralnih i lokalnih vlasti moglo bi doprineti razvoju ovog dela zemlje, navela je Verica Kalanović.

Član Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije Verica Kalanović potpisala je sporazum sa predstavnicima Grupe građana "Istočna Srbija" o pristupanju ove grupe Ujedinjenim regionima.

Bogatiji smo za još jednu članicu, istakla je Kalanovićeva i naglasila da je istočna Srbija teritorija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koja je dva puta veća od Vojvodine, ali sa pet puta manje stanovnika od te pokrajine.

"Ovaj deo Srbije nije dovoljno infrastrukturno razvijen, niti ima brz i lak pristup glavnim saobraćajnim koridorima", ocenila je Kalanović i istakla da se partnerstvom centralnih

i lokalnih vlasti takva situacija može promeniti.

Kalanovićeva je rekla da je zadovoljna što je ta grupa građana prepoznala URS kao partnere sa kojima žele da sarađuju.

Grupu građana "Istočna Srbija" osnovali su predsednik opštine Boljevac Nenad Marjanović, inženjer iz Boljevca Neli Đorđević, predsednik Skupštine opštine Sokobanja Miliša Dinić, političar iz Knjaževca Gradimir Živković i Dragan Veličković iz Bora.

Marjanović je istakao da istočna Srbija nema značajan uticaj na formiranje politike u Srbiji, zbog čega su odlučili da kroz saradnju sa URS-om to promene.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

URS uskraćuje podršku pokrajinskom budžetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2010

NOVI SAD -..Poslanička grupa Ujedinjenih regiona Srbije (URS) neće, na sutrašnjoj sednici Skupštine Vojvodine, podržati predlog pokrajinskog budžeta za iduću godinu, jer se njime ne zadovoljavaju potrebe građana pokrajine, izjavio je danas zamenik šefa te poslaničke grupe Jožef Šandor...Novoformirana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.