Izvor: MozzartSport.com, 29.Avg.2021, 17:45

Ništa ne valja ova Hiterova Borusija, Urs Fišer nastavio da mu zagorčava život

Union Berlin naneo novi poraz Menšu

Adi Hiter je karijeru na klupi Borusije Menhendlabah započeo pobedom nad Kajzerslauternom i remijem protiv Bajerna i delovalo je da lepo slaže kockice. A onda se u naredna dva meča sve raspalo. Posle debakla od Bajer Leverkuzena, Menš je danas dobio lekciju i od Union Berlina koji je na svom terenu slavio 2:1.

Istina je da su Ždrepcima falili neki bitni igrači poput Tirama, Lajnera ili Emboloa, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << opet je to dovoljno jak tim od kojeg se očekivala daleko bolja predstava protiv Union Berlina.

Unionov trener Urs Fišer i Adi Hiter su stari znanci iz Švajcarske. Nadmetali su se u duelima Bazela i Jang Bojsa, a Fišer je tada bio mnogo uspešniji. Prošle sezone je upravo Fišer preoteo Borusiji Menhengladbah mesto u Evropi, a i danas je nastavio da joj zagorčava život.

Već u trećem minutu je Trimel imao dobru šansu da dovede Union u vođstvo, a neminovno se desilo dvadesetak minuta kasnije. Domaći su osvojili loptu na Borusijinoj polovini, Haraguči je prošao po desnoj strani i centrirao Gizelmanu koji je pogodio suprotan ugao.

Borusija je nešto agresivnije krenula ka izjednačenju, imala šanse i primila drugi gol. Avonidži i Maks Kruze su isrčali savšrenu kontu, a Nigerijac je završio golom.

Berlinci su do kraja savršeno držali defanzivne linije, Borusija nije smela da krene previše napred u strahu od novih kontri i tek u finišu meča su gosti napali svim silama. Hofman je u nadoknadi vremena iskoristio odbitak da ublaži poraz ali je to bilo sve... Bodovi su ostali u prestonici.

Mnogo problema za Adija Hitera na početku karijere u Menhengladbahu, a Union je posle dva startna remija upisao i prvu pobedu u sezoni.

BUNDESLIGA – 3. KOLO

Petak

Borusija Dortmund - Hofenhajm 3:2 (0:0)

/Rejna 49, Belingem 69, Haland 90+1 - Baumgartner 61, Dabur 90/

Subota

Augzburg - Bajer Leverkuzen 1:4 (1:2)

/Niderlehner 30 - Jago 3ag, Niderlehner 14ag, Šik 75, Virc 81/

Arminija Bilefeld - Ajntraht Frankfurt 1:1 (0:1)

/Vimer 86 - Hauge 22/

Keln - Bohum 2:1 (0:0)

/Šaub 82, Lemperle 90+1 - Coler 90+4/

Štutgart - Frajburg 2:3 (2:3)

/Mavropanos 45, Al Gadiui 45+2 - Jeong Vu-Jeong 3, 9, Holer 28/

Majnc - Grojter Firt 3:0 (2:0)

/Lukoki 15, Salaj 18, Štoger 90+2/

Bajern – Herta 5:0 (2:0)

/Miler 6, Levandovski 35, 70, 84, Musijala 49/

Nedelja

Union Berlin - Borusija Menhengladbah 2:1 (2:0)

/Gizelman 22, Avonidiži 41 - Hofman 90+1/

17.30: (3,30) Volfsburg (3,40) Lajpcig (2,20)

***Kvote su podložne promenama

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.