Mihajlović: Energetika i rudarstvo treba da su jedno ministarstvo

Izvor: Press, 15.Jul.2013, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mihajlović: Energetika i rudarstvo treba da su jedno ministarstvo

Koalicioni partneri "treba da budu bar upola realni i kritični koliko smo to mi prema radu svojih ministara, ukoliko žele da imamo isti cilj i da eliminišemo slabosti i poboljšamo rezultat. Videćemo da li kod SPS i URS postoji volja za suštinskom rekonstrukcijom Vlade", istakla je Mihajlović u intervjuu za sutrašnji broj "Danasa".

Ona je navela i da SNS ne beži od izbora ni u jednom trenutku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << /> "Mi smo u najboljoj poziciji za izbore, ali se na prvom mestu ne rukovodimo interesima SNS, već sudbine zemlje i građana, i samo u odnosu na to ćemo procenjivati da li treba ići na izbore ili ne i u kom trenutku".

Upitana da li će Vučić zameniti Dačića na mestu premijera Mihajliović kaže da o tome nije bilo razgovora, ali da bi ona lično želela da Vučić bude premijer.
"Ne samo zato što je predsednik SNS, već zbog njegovog rada i ugleda. Sigurna sam da bi još više mogao da postigne sa pozicije predsednika Vlade", objašnjava Mihajlović.

Povodom tvrdnji Mlađana Dinkića da su svi ministri iz URS dobro radili ministarka kaže da ne deli to mišljenje lidera URS, a na pitanje da li je prihvatljivo da SPS zameni samo jednog ministra, ona navodi da će se SNS time baviti kada socijalisti izađu sa svojim predlozima.
"Prema snazi stranaka postoji neka proporcija koja bi se očekivala, ali opet verujem da je na prvom mestu učinak, kao i procena ko će biti najbolji za nove izazove", smatra Mihajlović.

Povodom navoda da se za ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića traži novo mesto ona kaže da to što neko neće biti ministar ne sme da bude znak da ga treba staviti na stub srama, već da se jednostavno, nije se snašao.

Ona kaže da je i eventualna smena Dušana Bajatovića, direktora Srbijagasa, pitanje za predsednika SPS, ali da će SNS na osnovu odluka SPS i Dačića procenjivati koliko ozbiljno rade na rekonstrukciji Vlade. "Interes Srbije i nas iz SNS jeste da Srbijagas bude finansijski i organizaciono konsolidovan, jer samo tako ćemo biti odgovorni i iskreni sa partnerima iz Rusije", ukazala je Mihajlović.

Povodom višečasovne sednice Predsedništva SNS ona precizira da pitanje rekonstrukcije za SNS nije pitanje imena i prezimena već politike stranke koja u tim promenama želi najbolje opcije i zato smatra da je bolje utrošiti više vremena nego napraviti grešku.

Na pitanje na račun kojih ministara iz SNS je bilo najviše primedaba kaže da se razgovaralo o rezultatima rada svih, odgovorno i da nije bilo prepirki.

Mihajlović je ocenila da se nadležnosti ministarstava energetike i rudarstva prepliću i da bi to trebalo da bude jedno ministarstvo, koje bi objedinilo i trenutno razdvojene nadležnosti iz oblasti životne sredine.

Povodom ministra kulture Bratislava Petkovića, Mihajlović kaže da su obrazovanje i kultura osnova identiteta i da je "apsolutni prioritet intenzivniji angažman na tom polju".

Kada je u pitanju njen rad, Mihajlović navodi da je na stranačkoj sednici bilo primedaba o radu javnih preduzeća i njenog malog uticaja na njih, što je, kako navodi, delom tačno, ali smatra da kao ministar i ne treba da ima uticaj, već partnerski donos sa javnim preduzećima u delu definisanja politike Vlade.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.