Kalanović: Izbora u 2013. neće biti, ali je URS spreman

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: Izbora u 2013. neće biti, ali je URS spreman

Članica Predsedništva Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Verica Kalanović izjavila je danas ona ne očekuje raspisivanje parlamentarnih izbora u 2013, jer bi oni ponovo zaustavili privredni razvoj Srbije, ali je navela da je URS spreman ukoliko do izbora dođe.

Verica Kalanović: Ako treba, imamo dovoljan kredibilitet da izađemo sa novim predizbornim obećanjima i programom pred građane Srbije

 

"Raspisivanje izbora bi u značajnoj meri zaustavilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i privrednu aktivnost i normalan život ljudi", rekla je ona na konferenciji za novinare, ali je navela da URS ne može da odlučuje o tome.

Kalanovićeva, koja je i ministarka za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, kazala je ipak da je URS spreman za izbore.

"Što se nas tiče izbori mogu da budu raspisani i u 2013. godini. Mi smo u prethodnom periodu veliki broj obećanja sa prethodnih izbora ispunili. Svakodnevno smo u kontaktu sa ljudima, nismo kabinetski ministri i mislimo da imamo dovoljan kredibilitet da izađemo sa novim predizbornim obećanjima i programom pred građane Srbije", istakla je ona.

Kalanovićeva je kazala i da bi izbori u 2013. zaustavili "naše zacrtane planove koji podrazumevaju puni kapacitet rada na državnim poslovima".

Portparol URS-a Marko Selaković rekao je da u ovom trenutku 142 poslanika podržavaju vladu, od čega su 16 poslanici URS-a i da bi i bez njihove podrške vlada bila stabilna sa 126 poslanika koji su za nju, što, kako je naveo dokazuje da od URS-a ne zavisi raspisivanje izbora.

"Od URS-a ne zavisi raspisivanje izbora, a mislim da je vreme kada se na osnovu marketinških istraživanja i javnog mnjenja određivalo šta će u politici da se radi ozbiljno unazadilo Srbiju prethodnih godina i siguran sam da ova vlada gleda stvar malo drugačije", kazao je Selaković.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.