Jovanović pozvao DS da ne podrži zakon URS

Izvor: S media, 10.Jun.2011, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović pozvao DS da ne podrži zakon URS

LDP oštro kritikovala predlog izmena i dopuna Zakona o finansiranju lokalne samouprave koji su predložili Ujedinjeni regioni Srbije i pozvala Demokratsku stranku da ne podrži usvajanje tog zakona.

Liberalno demokratska partija danas je oštro kritikovala predlog izmena i dopuna Zakona o finansiranju lokalne samouprave koji su predložili >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Ujedinjeni regioni Srbije i pozvala Demokratsku stranku da ne podrži usvajanje tog zakona.

Lider LDP Čedomir Jovanović smatra da bi usvajanje URS-ovog zakona "bilo strašna cena kojom DS namerava da kupi kratkotrajni koalicioni mir".

Prema njegovim rečima, vladajuća koalicija pod vođstvom DS namerava da podrži zakon URS u trenutku dok ta stranka preko kragujevačkog budžeta, pred očima vlade u kojoj učestvuje, finansira prevoz štrajkača u Beograd u nameri da destabilizije državu i uceni vladu.

"Šta je još potrebno DS da pokaže ozbiljnost i zauzme stav, posle mišljenja Fiskalnog saveta koji je Dinkićev predlog ocenio neodrživim, površnim i katastrofalnim za finansijsku stabilnost i budućnost Srbije", naveo je Jovanović u izjavi dostavljenoj medijima.

Lider LDP-a navodi i da će DS "ako na ovu ocenu pristane, biti ključni krivac, kao stranka koja dozvoljava da se njen premijer ponižava".

Prema njegovim rečima, DS će, ako pristane na ucenu dozvoliti da je predsednik URS Mlađan Dinkić "gazi izjavama o (bivšem premijeru Vojislavu) Koštunici kao najboljem premijeru koga je Srbija imala, dok toleriše njegov populizam koji će završiti u paktu sa (liderom SNS Tomislavom) Nikolićem".

Demolirani prozori na prostorijama LDP-a

Jovanović: Žrtvovanje modernih u ime trulih kompromisa

"Sednica (Skupštine Srbije) planirana za sredu ne sme biti održana i očekujemo da predsednica parlamenta uvaži naš zahtev za skidanje tačke dnevnog reda, naročito posle izrazito negativnog mišljenja Fiskalnog saveta", naveo je Jovanović.

Fiskalni savet je pre dva dana ocenio da bi decentralizacija uvećala budžetski deficit za oko 40 milijardi dinara u 2012. godini, što je URS odbacio kao površnu i jednostranu analizu.

Analiza Fiskalnog saveta o efektima fiskalne decentralizacije je površna i jednostrana, jer je analizirana samo prihodna strana republičkog budžeta, saopštio je potom URS.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.