Grubješić: Ubrzati procedure

Izvor: RTS, 11.Mar.2014, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: Ubrzati procedure

Nova gradska vlast mora da ubrza procedure kako bi sve ono što interesuje investitore funkcionisalo kao sat, da ulagači ne gube strpljenje čekajući birokratiju, izjavila je kandidatkinja URS-a za gradonačelnicu Beograda Suzana Grubješić.

Kandidatkinja Ujedinjenih regiona Srbije za gradonačelnicu Beograda Suzana Grubješić istakla je da nova gradska uprava mora da promeni odnos prema investitorima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ubrza procedure ukoliko želi da otvara nova radna mesta.

Grubješićeva je na tribini u Mladenovcu poručila da su mnogi investitori, godinama čekajući razne dozvole, digli ruke od poslova u Beogradu, čime su izgubljena mnoga radna mesta i zbog čega "na mapi uspeha URS, koja pokazuje gde su otvorene fabrike po Srbiji koje su zaposlile 70.000 ljudi, nažalost nema Beograda".

Grubješićeva je podvukla da Beograd ima šta da ponudi, ukazujući na veliki broj praznih placeva i polusrušenih zgrada koje čekaju efikasniju gradsku vlast.

"Neki investitori su čekajući na birokratiju izgubili strpljenje, otišli u druge gradove, kao što je to slučaj sa izraelskom kompanijom 'Plaza', koja je u Kragujevcu brzo i efikasno realizovala ono što nije mogla u Beogradu", podsetila je Grubješićeva.

Ona je poručila da nova gradska vlast mora da ubrza procedure, kako bi se dozvole dobijale u roku od 90 dana, da smanji birokratiju i papirologiju i uvede elektronsku upravu kako bi sve što interesuje investitore "funkcionisalo kao sat".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suzana Grubješić: Polusrušene zgrade čekaju efikasniju gradsku vlast

Izvor: Blic, 11.Mar.2014

Kandidatkinja URS za gradonačelnicu Beograda Suzana Grubješić istakla je da nova gradska uprava mora da promeni odnos prema investitorima i ubrza procedure ukoliko želi da otvara nova radna mesta...Grubješić je na tribini u Mladenovcu poručila da su mnogi investitori, godinama čekajući razne...

Nastavak na Blic...

Suzana Grubješić: Besplatna užina

Izvor: B92, 12.Mar.2014, 15:48

Beograd -- Kandidatkinja URS-a za gradonačelnicu Beograda Suzana Grubješić obećava besplatnu užinu za sve osnovce u glavnom gradu...Kandidatkinja Ujedinjenih regiona Srbije za gradonačelnicu Beograda Suzana Grubješić kazala je na predizbornom mitingu u Obrenovcu da će, ukoliko dođe na vlast,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.