Grubješić: G17 plus i URS spremni za izbore

Izvor: Blic, 01.Apr.2011, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grubješić: G17 plus i URS spremni za izbore

Potpredsednica G17 plus i Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Suzana Grubješić izjavila je u Jagodini da je ta stranka spremna za izbore "kad god budu". "Recimo da će biti (izbori) krajem godine, ali ako budu i pre, spremni smo za njih", rekla je Grubješićeva.

Srbija je ušla u predizbornu ili izbornu godinu, a ako izbori budu krajem godine, "to je maltene pun mandat i ova vlada će biti prva od 5.oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 2000. koja je ovoliko trajala", dodala je ona. Grubješićeva je istakla da datum izbora ne zaviše od G17 plus i URS, već od najveće stranke - DS i od toga da li "imaju dogovor sa Srpskom naprednom strankom ili nemaju".

"Videćemo, dogovor nije loša stvar, pogotovo kada je i jednima i drugima bitna kandidatura za Evropsku uniju", rekla je Grubješićeva i istakla da će Srbija, bez obzira na to koja vlada dodje, biti kandidat za ulazak u EU - vraćanja unazad nema.

Grubješićeva je istakla da stranka G17 plus "nema preterane podrške od koalicionih partnera" kada je u pitanju potpisivanje peticije za decentralizaciju.

"Naš izlaz je da se oslonimo na gradjane, da vidimo da li to oni razumeju i da li smo u stanju da im objasnimo koje će prednosti imati od toga lokalne samouprave. Za to što tražimo u peticiji nije potrebna promena Ustava", rekla je ona i istakla da G17 i

URS ne odustaju od regionalizacije, zašta je potrebna promena Ustava.

Povezane vesti: Nikolić: Nisam razgovarao sa Tadićem o izborima
Pogledaj vesti o: Jagodina

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.