G17 plus ode u istoriju

Izvor: Vesti-online.com, 03.Nov.2010, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus ode u istoriju

Posle skoro decenije i po postojanja, politički brend G17 plus polako odlazi u istoriju, a na njegovo mesto dolaze Ujedinjeni regioni Srbije.

Kako piše dnenik "Danas", do kraja oe godine poslanička grupa G17 će u skupštini biti preimenovana u URS, a isto će se dogoditi u svim skupštinama opština gde stranka Mlađana Dinkića ima svoje odborničke grupe.

"Danas" ocenjuje da je Dinkić očigledno je odlučio da svoju političku sudbinu više ne vezuje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Demokratsku stranku, čiji je "mlađi partner" već niz godina.

Programski direktor CeSID Đorđe Vuković za Danas kaže da je osnivanje Ujedinjenih regiona dobar potez Mlađana Dinkića, jer "tvrdi" glasači G17, kojih je 2-3 odsto biračkog tela Srbije, promenu neće ni registrovati, a postoji velika šansa da se privuku novi.

Lider G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je danas Tanjugu da su netačne medijske spekulacije da će ta stranka prestati da postoji i da će na domaćoj političkoj sceni nastupati kao Ujedinjeni regioni Srbije (URS).

Dinkić je objasno da će URS na sledećim parlamentarnim izborima nastupati kao posebna stranka i podsetio da je ta politička grupacija već učestvovala na pojedinim lokalnim izborima u gradovima Srbije, izvan stranke G17 plus.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.