Đilas: Nikada u vladu sa Dinkićem, URS: Đilas nervozan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2013, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Nikada u vladu sa Dinkićem, URS: Đilas nervozan

BEOGRAD -

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas izjavio je danas da stranka koju predvodi nikada neće ući u vladu u kojoj bi bio i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić. Sa druge strane, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ocenili su danas da Đilasa "hvata velika nervoza" zbog najavljene unakrsne provere >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imovine i prihoda.

"Ono što mogu da poručim građanima Srbije je da glasajući za DS glasaju za to da Mlađan Dinkić nikada više ne bude član Vlade Republike Srbije, jer DS nikada u vladu u kojoj bi sedeo Mlađan Dinkić ući neće", naveo je Đilas u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić rekao je sinoć da mu je "degutantno" kada čuje Đilasa kako se "šlihta Aleksandru Vučiću" i da su to stvari koje nisu na nivou jednog predsednika DS, kao i da će se brzo pokazati da Đilas nije na nivou jednog predsednika DS.

Đilas je danas u saopštenju odgovorio navodeći da je Srbija dostigla istorijsku nezaposlenost dok je Dinkić vodio srpsku ekonomiju, a da će u ovoj vladi Dinkić sa 4,5 milijarde novih zaduženja Srbiju dovesti do istorijske prezaduženosti.

Lider DS je istakao da mu, imajući u vidu samo te činjenice, opravdano deluje Dinkićev strah da će i "iz ove vlade biti brže isteran nego što je u nju ušao".

Đilas je istakao da se njegova podrška borbi protiv korupcije ni po čemu ne razlikuje od Dinkićeve.

"Jedino što se ja, za razliku od njega, ne plašim da bih u toj borbi ikada mogao da budem meta, jer Srbija jako dobro zna šta sam ja, a šta je Dinkić radio prethodnih 12 godina", rekao je Đilas i dodao da zahvaljuje Dinkiću na oceni DS i njega kao predsednika, iako nije pozitivna.

"Obećavam da je nećemo zaboraviti u mesecima koji dolaze", istakao je lider DS.

Đilas je naveo da neće da komentariše Dinkićev rečnik jer on predstavlja "jasan nedostatak kućnog vaspitanja".

URS: Đilas nervozan zbog provere imovine i prihoda

Portparol URS-a Marko Selaković je u pisanoj izjavi naveo i "nepobitnu činjenicu da Vladu u Srbiji ne bira Đilas nego narod".

Selaković je naveo da Đilasa i DS vređa kada se govori istina.

"Istina je bolna, ali se ona mora reći građanima - iako je Dinkić ostavio suficit u budžetu, Vlada DS-a dovela je Srbiju do ivice bankrota", naveo je portparol URS-a, stranke koja je učestvovala u toj Vladi DS-a, a posle izbora ušla u Vladu sa Srpskom naprednom strankom.

Selaković je ocenio i da je Đilasa pored nervoze uhvatila i amnezija, pa je zaboravio da je Vlada DS-a "bezglavo zaduživala zemlju dok je Dinkić dovodio Fijat, Falke, Juru".

"Javni dug Srbije je u prethodne četiri godine udvostručen. Uostalom, od 4,5 milijarde koje Đilas pominje, čak dve trećine biće iskorišćeno za vraćanje dugova koje je napravila Vlada DS-a, plaćajući pritom basnoslovne kamate", naveo je Selaković.

Selaković je dodao da je od lažne slatkorečivosti i kontrole medijskog prostora mnogo važnije da se problemi rešavaju i da se stvari nazovu pravim imenom.

"Mi to zaista i radimo i ne bojimo se otvoreno da kažemo da se neko šlihta. Možda se to nekome ne dopada, ali to je i dalje istina", naveo je Selaković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.