Dinkić već uzvraća udarac Spaskovskom i borskom URS-u!

Izvor: MC Bor, 22.Jun.2013, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić već uzvraća udarac Spaskovskom i borskom URS-u!

Bor, 22. jun
Autor: M.C. – M.M.

Izjava Mlađana Dinkića da je RTB Bor prvi od 16 sličnih preduzeća od 179 u restruktuiranja „jer više nema potrebe da bude zaštićen“, nije baš povoljna za bakarni gigant. Izlazak iz državnog okrilja neće biti lak uprkos Dinkićevoj konstataciji da „RTB poslednje tri godine posluje s profitom, ali ga opterećuju dugovi koje počinje da vraća“. Ovo je direktna poruka rukovodstvu RTB koje je do juče (najpre se misli na generalnog direktora Blagoja Spaskovskog i njegove saradnike) bilo uzdanica URS-a ne samo u ovom gradu. Dinkićevi direktori u RTB i funkcioneri u Opštini vedrili su i oblačili, bili su neprikosnoveni, niko im ništa nije mogao (pa ni poruke i pisma javno upućivana vrhu države i jednogodišnje prikupljanje materijala za najavljenu emisiju Insajder B-92), ali su „vukovi u jagnjećoj koži“, iznenada, izneverili glavnog šefa u Beogradu tako da se ovaj dugo, dugo neće oporaviti. Prelazak celog Opštinskog odbora na čelu sa Spaskovskim (ranije bio u SPS, pa javno podržavao DS, pa bio lokalni lider u URS) u SNS odjeknuo je kao grom iz vedra neba. I sam Dinkić, verovatno, te noći nije spavao, mada je odluka za probrane novinare saopštena prekjuče ujutru, u 9 sati.
Dinkić je, sumnja se sa više strana, pušten niz vodu, čeka se rekonstrukcija Vlade u kojoj on, apsolutno je moguće, neće naći mesta. I ne samo on. Da li mu u tome pomažu dojučerašnji vrli partijski drugovi iz grada bakra i zlata, na kompletan odgovor se neće dugo čekati. Oni ga jesu izdali, ali on njih još nije, što ne znači i da neće. Dinkić mnogo zna, o RTB Bor, možda, i najviše. Zahvljaujući njegovim idejama i obećanjima, i ličnim i prelivenim u izjave na lokalnom nivou, G-17 je, pre tri godine u Boru, izvojevao odlučnu i veliku pobedu. Danas se ta pobeda kobajagi prekonponuje u SNS, mada i ptičice s grane znaju da je reč o istim ljudima samo preko noći preobraženim u drugu opciju. Iako se prograramski URS i SNS ne dodiruju, oni su i dalje u sprezi, a dokle će ova ljubav trajati, nije teško odgonetnuti. Jer, vrh SNS neće dugo verovati onima koji su izneverili i njihovog koalicionog partnera (kao da  nisu partneri?), jer kao takvi uvek mogu da okrenu ćurak naopako. To im je, čini se, i u biti, u političko-interesnim genima. I zato, jedino zato, treba im odati specijalne počasti. Sve ostalo je providna igra, zamagljivanje i bežanje od istine koja je vazda gorka, i malčice slatkasta.
Ukoliko Dinkić progovori, a već je današnja izjava o RTB-u i kraju restruktuiranja pažljiv nagoveštaj, pitanje je kako će se novi naprednjaci iz Bora osećati i kojoj će se sledećoj opciji pridružiti. Naravno, ukoliko ih iko živ više bude prihvatio… Mlađan Dinkić nije naivan političar, on je najiskusniji od 5. oktobra do danas, i neće dozvoliti da ga šačica bakarnih preletača toliko obmane i namesti mu „igranku bez prestanka“. On im mora vratiti milo za drago, pa na bilo koji način, u granicama političke borbe. U suprotnom, uvrežilo bi se mišljenje da je nesposoban i ni malo bolji od onih koji se već prozvaju po raznim nezahvalnim osnovama. On više nema vremena za gubljenje sa izdajama i prevarama, lažima i nedostojanstvom.
U Boru je, na konferenciji za novinare o „prelasku veka“ iz URS u SNS, saopštena i vrlo diskutabilna konstatacija: „ Da nije bilo ovih ljudi (mislilo se na Spaksovskog i M. Živkovića), pre neki dan mogao je da uspe treći pokušaj prodaje RTB Bor“. Da li se mislilo da je i u toj priči još aktuelni Dinkić Mlađan, predsednik URS-a i ministar finansija i privrede? Naše skromno mišljenje je – možda da, možda ne!

Podeli/Sačuvaj
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije,   Mlađan Dinkić

Nastavak na MC Bor...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MC Bor. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MC Bor. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.