Dinkić: Cvetković najveća greška DS

Izvor: B92, 10.Jun.2011, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Cvetković najveća greška DS

Beograd -- Mlađan Dinkić, lider Ujedinjenih regiona Srbije, ocenio je da je "reformski kapacitet vlade Srbije nizak, jer je ne vode adekvatni ljudi".

Dinkić je u intervjuu "Danasu" najavio da URS počinje predizbornu kampanju 2. oktobra u Beogradu.

On je rekao da su dva glavna problema Srbije "centralizam i partokratija" i da "to mora da se promeni".

"Smatramo da je krajnje vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se razbije partokratija, koja je osnovna prepreka pozitivnoj selekciji kadrova u našem društvu i razlog što najsposobniji ljudi, najstručniji i mladi, beže iz politike. Naš prvi korak u tom smeru biće borba za depolitizaciju i profesionalizaciju u svim javnim i komunalnim preduzećima", rekao je Dinkić.

On je rekao da se "loše oseća kada ispada da sve dobro što treba da se uradi za Srbiju proizilazi kao posledica pritiska nekoga sa strane, EU, MMF, Svetske banke".

"Vođenje vlade nije proaktivno, već dolazi kao reakcija na zahteve sa strane, pritiske, štrajkove. Nema novih ideja, ne ide se u susret problemima. Ja jesam učestvovao u toj vladi, bio sam razočaran i dok sam bio njen član, a sada još više", rekao je nekadašnji potpredsednik Vlade.

On je rekao da je izbor Mirka Cvetkovića za premijera "najveća greška Demokratske stranke u proteklih deset godina” i da bi predsednik Srbije Boris Tadić bio "bar dest puta bolji premijer od Cvetkovića".

Ceo tekst intervjua Mlađana Dinkića možete pročitati u našoj rubrici Intervju.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.