Beogradski parlament danas o nazivu novog mosta preko Save

Izvor: Blic, 15.Dec.2011, 08:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski parlament danas o nazivu novog mosta preko Save

Odbornici Skupštine grada Beograda trebalo bi na današnjoj sednici da se izjasne o predlogu naziva mosta preko Save, kao i o inicijativi Ujedinjenih regiona Srbije za izmenu Statuta grada.

Građani su predložili da taj most ponese ime "Most na Adi", a o tom predlogu će konačnu odluku dati beogradski parlament.

Ujedinjeni regioni Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su početkom decembra gradonačelniku Beograda Draganu Đilasu predali inicijativu sa 128.000 potpisa za izmenu Statuta glavnog grada, kojim su predložili formiranje novih sedam opština i mesnih zajednica koje će samostalno određivati svoje prioritete.

URS je predložio formiranje opština Dunavski venac, Posavski venac, Avalski venac, Kaluđerica, Batajnica, Bežanija i Resnik, a predlog te stranke je i da se iz gradskog budžeta za mesne zajednice izdvaja najmanje pet odsto gradskog budžeta. Odbornici će na sednici razmatrati i predloge o izmenama odluka o radnom vremenu ugostiteljskih, zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji grada Beograda i o radnom vremenu zdravstvenih ustanova čiji je osnivač grad.

Plato Đoke Vještice

Pred odbornicima će se naći i imenovanje "Platoa Đoke Vještice" i "Platoa Aleksandra Nikolića", kao i dodela naziva ulicama na teritoriji opština Palilula, Savski venac i Voždovac.

Prema predloženim rešenjima, radno vreme 27 zdravstvenih ustanova u Beogradu biće celodnevno - od sedam do 20 sati.

Kada je u pitanju rad ugostiteljskih objekata, predloženo je da će objekti u stambenim zgradama moći tokom predstojećih novogodišnjih praznika da rade 24 sata, dok će trgovinski objekti u vreme proslave Nove godine, tačnije 31. decembra i 1. i 2. januara, moći da prodaju alkoholna pića u bilo koje doba dana i noći.

Takođe, na dnevnom redu sednice su i izmene odluke o dodatnim oblicima zaštite trudnica i porodilja, odluka o mreži osnovnih škola u Beogradu, kao i odluka o učeničkim i studentskim stipendijama i o dodeli poklona i nagrada za učenike osnovnih i srednjih škola.

Na dnevno mredu sednice je i Predlog plana detaljne regulacije područja gradske Park-šume Zvezdara, kao i predlozi o razrešenju i imenovanju direktora i članova nadzornih i upravnih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad Beograd.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.