Svetski mediji se pozvali na B92

Izvor: B92, 26.Maj.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski mediji se pozvali na B92

Beograd -- Svi svetski mediji kao udarnu vest prenose informaciju iz Beograda da je uhapšen bivši komandant vojske Republike Srpske Ratko Mladić, pozivajući se na B92.

Mediji prenose izveštaje i sa vanredne konferencije za novinare predsednika Srbije Borisa Tadića, koji je saopštio da je Mladić uhapšen.

Britanska TV stanica BBC direktno je prenosila obraćanje predsednika Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ovu vest prenose sve najuticajnije svetske agencije - AP, Rojters, AFP, regionalne, kao i svetske TV stanice - CNN, Foks, Skaj njuz, ORF, TV5, i druge.

Informativne emisije u kojima se govori o hapšenju Mladića još traju, a među sagovornicima su i brojni svetski uticajni analitičari i eksperti za bezbednost.

Ruska agencija Itar-Tas takođe je naglasila da je EU upozorila Beograd da neće razmatrati zahtev Srbije za nastavak evrointegracija sve dok je Mladić na slobodi.

Agencija RIA Novosti podsetila je, u izveštaju o Mladićevom hapšenju, da je srpska vlada u više navrata izjavljivala da čini sve što je moguće radi hapšenja preostale dvojice begunaca. "Pretpostavljalo se da se obojica skrivaju u Srbiji", navela je RIA Novosti.

Intefaks je izveštaj o hapšenju počeo rečenicom da je "za Haški tribunal najtraženija osoba posle Radovana Karadžića - general bosanskih Srba Ratko Mladić - zaista uhapšen" i da je to potvrdio predsednik Srbije.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Boris Tadić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.