NVO: Hapšenje aktivistkinja i svrstavanje na stranu ratnih zločinaca pokazuje opredeljenje vlasti

Izvor: Beta, 09.Nov.2021, 21:02

NVO: Hapšenje aktivistkinja i svrstavanje na stranu ratnih zločinaca pokazuje opredeljenje vlasti

Grupa nevladinih organizacija okupljenih oko Platforme Tri slobode osudile su današnje privodjenje aktivistkinja za ljudska prava Aide Ćorović i Jelene Jaćimović koje su jajima gadjale mural sa likom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, Ratka Mladića u centru Beograda. NVO su u saopštenju ocenile da hapšenje aktivistkinja i "svrstavanje na stranu osudjenih ratnih zločinaca pokazuje pravo opredeljenje vlasti u Srbiji".Organizacije su podsetile da je MUP ranije zabranio za danas najavljeni skup Inicijative mladih za ljudska prava, ali i eventualne kontraskupove, navodeći u obrazloženju te odluke da je "mnogo onih koji bi da iz Beograda stižu slike razbijenih srpskih glava"."Umesto toga, večeras u Beogradu svedočimo brutalnoj demonstraciji sile nad mirovnim aktivistkinjama od strane neuniformisanih lica, a u svrhu odbrane ratnohuškačke politike", stoji u saopštenju NVO koje su zatražile obustavljanje svih postupaka protiv aktivistkinja.Medju potpisnicima saopštenja su Gradjanske inicijative, Inicijativa mladih za ljudska prava, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Inicijativa za socijalna i ekonomska prava - A11, Beogradski centar za bezbednosnu politiku, Fondacija Slavko Ćuruvija, Fondacija Helsinški odbor za ljudska prava Srbija, Beogradski centar za ljudska prava, Partneri Srbija.Privodjenje aktivistkinja osudili su i Komitet pravnika za ljudska prava - YUCOM, Žene u crnom, Autonomni ženski centar, Novi optimizam, Centar za praktičnu politiku, Srbija u pokretu, CRTA, Naša ...
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brojne organizacije osuđuju privođenje Aide Ćorović

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2021

Brojne organizacije osudile su privođenje aktivistkinje za ljudska prava, Aide Ćorović, koja je u Beogradu jajima gađala mural osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, bivšeg zapovednika Vojske Republike Srpske.

Nastavak na N1 televizija...

Beograd: Protest podrške Aidi Ćorović i Jeleni Jaćimović

Izvor: VOA, 09.Nov.2021

Članovi nevladinih organizacija okupili su se u centru Beograda protestujući zbog privođenja aktivistkinja Aide Ćorović i Jelene Jaćimović, koje su jajima gađale mural haškog osuđenika za ratne zločine Ratka Mladića u Beogradu. Oni su se uputili ka Njegoševoj ulici, gde se nalazi mural,...

Nastavak na VOA...

NVO: Uklanjanje grafita sa likom Mladića prvi korak ka slobodnom društvu

Izvor: Danas, 10.Nov.2021, 12:11

Nevladina organizacija Društvo za održivu budućnost - Koraci, ocenila je danas da je uklanjanje grafita sa likom bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske, haškog osudjenika Ratka Mladića, sa zgrade u centru Beograda, prvi korak ka stvaranju slobodnog društva u Srbiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.