Ljajić pozvao Hadžića da se preda

Izvor: Glas javnosti, 08.Jun.2011, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić pozvao Hadžića da se preda

BANJALUKA - Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom i ministar rada i socijalne politike, za Glas Srpske je rekao da je hapšenjem Ratka Mladića okončan glavni posao u saradnji sa Haškim tribunalom, i da Goran Hadžić ne može dovesti u pitanje saradnju Srbije sa sudom.

 - Ako smo izručili 45 haških optuženika, ne vidim logiku da bi bilo ko dovodio u pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << našu saradnju sa Haškim tribunalom zbog jednog Gorana Hadžića. Mi želimo da to skinemo s dnevnog reda kao problem, a jedini način da to uradimo jeste da se i Goran Hadžić nađe u Hagu. On ima dve mogućnosti. Jedna je da se dobrovoljno preda, što bi za njega i njegovu porodicu bilo daleko bolje, jer bi time iskoristio i prava koja daje Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom, a samim tim i prava na materijalnu pomoć. Ako se to ne dogodi, pre ili kasnije on će biti lociran i izručen Haškom tribunalu. Nećemo dozvoliti da zbog Hadžića zemlja idućih deset godina bude izložena međunarodnim pritiscima - rekao je Ljajić.

Ljajić je dodao da ne zna da li će se Hadžić dobrovoljno predati ili ne.

- Ja samo govorim ono što mislim da je najbolje i za njega, za njegovu porodicu i za celu zemlju - dodao je Ljajić.

On je naveo da postoji više prostora da se analiziraju sve istrage i potere za haškim optuženicima, pa i za Ratkom Mladićem.

- Da se vidi da li je bilo svesnih ili nesvesnih propusta, gde su pravljene greške. I ono što je najvažnije, ko je u svemu tome učestvovao. Mislim da ta istraga treba da se sprovede na profesionalan način i da javnost bude obaveštena o tome kad ona bude okončana - naveo je Ljajić.

On je za Glas negirao da je da je hapšenje Mladića tempirano.

- Srbija je pretrpela ogromnu štetu zbog činjenice da mi već više od deceniju imamo taj problem kojim se bavimo. Prema tome, spekulacije o tome da je Mladić u pogodnom političkom trenutku lociran nemaju nikakvog realnog osnova. Jer zašto bi neko to radio ako znamo da smo godinama trpeli kritiku, moralnu i ekonomsku štetu, zato što su haški optuženici bili na slobodi, a posebno Mladić.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Ratko Mladić

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Blizu kraj saradnje s Hagom

Izvor: B92, 08.Jun.2011

Banjaluka -- Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić kaže da se Srbija, posle hapšenja Ratka Mladića, bliži kraju saradnje s Haškim sudom...To pitanje će uskoro nestatli sa liste problemam, dodao je on u intervjuu "Glasu Srpske"...On je izveštaj glavnog tužioca...

Nastavak na B92...

LJAJIĆ POZVAO HADŽIĆA DA SE PREDA

Izvor: Kurir, 08.Jun.2011

BANJALUKA - Rasim Ljajić, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom i ministar rada i socijalne politike, za Glas Srpske je rekao da je hapšenjem Ratka Mladića okončan glavni posao u saradnji sa Haškim tribunalom, i da Goran Hadžić ne može dovesti u pitanje saradnju Srbije...

Nastavak na Kurir...

Ljajić: Srbija se bliži kraju saradnje s Haškim tribunalom

Izvor: Politika, 08.Jun.2011

BANJA LUKA – Predsednik Nacionalnog saveta Srbije za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je da se Srbija, posle hapšenja Ratka Mladića, bliži kraju saradnje sa Haškim tribunalom i da će to pitanje uskoro nestatli sa liste problema...Ljajić je u intervjuu današnjem „Glasu Srpske”...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.