Holandija: Trenutak koji smo čekali

Izvor: S media, 26.Maj.2011, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija: Trenutak koji smo čekali

Hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića istorijski je dan za Srbiju. Uklonjena je glavna prepreka na putu dalje evrointegracije Srbije, izjavila poslanica holandskog parlamenta Mariko Peters.

Poslanica holandskog parlamenta Mariko Peters izjavila je danas agenciji Tanjug da je hapšenje haškog optuženika Ratka Mladića >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << istorijski dan za Srbiju i da je time uklonjena glavna prepreka na putu njene dalje evrointegracije.

"Ovo je istorijski trenutak koji smo dugo i nestrpljivo čekali. Glavna prepreka pred Srbijom je uklonjena i verujem da će (holandski) parlament podržati nastavak evrointegracija Srbije, sada kad je Mladić uhapšen", kazala je Peters, dodajući da su holandski parlamentarci sumnjali u napredak Srbije sve dok Mladić ne bude u Tribunalu.

Peters, poslanica Partije zelenih, koja već godinama zastupa veoma čvrst stav po pitanju saradnje Srbije sa Tribunalom, ocenila je će hapšenje Mladića unaprediti pomirenje u regionu.

Hag čeka Mladića! (VIDEO, FOTO)

Ona je ipak napomenula da hapšenjem Mladića nisu ispunjeni svi uslovi da Srbija dobije status kandidata, ali i izrazila uverenje da će parlament Holandije podržati svoju vladu u eventualnoj nameri da da glas za status kandidata za Srbiju.

Holandski premijer Mark Rute izjavio je za holandsku televiziju da je hapšenje Mladića važan uslov za evrointegracije Srbije, ali je i on ponovio da to ne znači automatsko pristupanje Srbije Uniji, preneo je Rojters.

"Treba sagledati sve faktore u priključenju neke zemlje. Ovo je važan element, ali ne znači automatski pristupanje", kazao je Rute.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.