Izvor: Blic, 07.Dec.2017, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađa SAD i Rusije na Tviteru zbog Kosova

Zanimljiva rasprava povela se na Tviteru, i to između Ambasade Rusije u Kanadi i Odbora za spoljnu politiku Predstavničkog doma Kongresa SAD, a glavna tema bilo je Kosovo.

Najpre je tvitovala ruska ambasada osvrnuvši se na antiruske komentare kosovskog predsednika Hašima Tačija prilikom boravka u Otavi (Kanada).

- Nakon Tačijeve skorašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posete Otavi i njegovih antiruskih stavova za kanadske medije, iskoristili bismo priliku da sve podsetimo da je Kosovo Srbija - piše u tvitu ambasade.

Na ovaj tvit se nadovezao Odbor za spoljnu politiku SAD kako bi, kako se navodi, "iskoristili priliku da sve podsete da je Kosovo nezavisno, a da je Krim Ukrajina.

Međutim, ni tu nije bio kraj "prepucavanju" jer se ponovo javila ruska ambasada, koja je Odboru poručila da ima "potpuno pogrešno shvatanje istorije".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.