Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Apr.2019, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Jemenu: Petoro mrtvih i više od 90 ranjenih

Najmanje pet osoba je poginulo i 91 je ranjena u sukobima pripadnika lokalnih milicija u Taezu, trećem po veličini gradu u Jemenu, saopštili su danas Lekari bez granica.

Na Tviteru ove humanitarne organizacije navodi se da su sukobi u Taezu počeli 19. aprila. Među pripadnicima provladinih milicija ima i islamističkih boraca.

U Jemenu već godinama traje građanski rat između pobunjenika i međunarodno priznate vlade predsednika Abd Raboa Mansura Hadija. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

Saudijska Arabija i njeni saveznici od 2015. intervenišu na strani Hadija dok se smatra da Hute podržava Iran.

Rat je opustošio Jemen, i od najsiromašnije arapske države stvorio najtežu humanitarnu krizu u svetu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sukobi u Jemenu: Petoro mrtvih i više od 90 ranjenih

Izvor: B92, 23.Apr.2019

Najmanje pet osoba je poginulo i 91 je ranjena u sukobima pripadnika lokalnih milicija u Taezu, trećem po veličini gradu u Jemenu...Na tviter nalogu organizacije Lekari bez granica navodi se da su sukobi u Taezu počeli 19. aprila. Među pripadnicima provladinih milicija ima i islamističkih boraca...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.