Rama čestitao Kurtiju i Mustafi na postizanju koalicionog sporazuma

Izvor: Beta, 02.Feb.2020, 19:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rama čestitao Kurtiju i Mustafi na postizanju koalicionog sporazuma

Premijer Albanije Edi Rama čestitao je danas pokretu Samoopredeljenje i Demokratskom savezu Kosova na potpisivanju koalicionog sporazuma o novoj kosovskoj vladi."Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova postigli su uspeh u formiranju nove vlade! Želeo bih da imamo što korisniju saradnju s Albanacima preko granice i radujem se razgovoru o pitanju slobode kretanja gradjana i preduzeća na našoj granici", napisao je Rama na Tviteru.Lideri Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, objavili su u nedelju da su potpisali sporazum o koalicionoj vladi. Nova vlada će imati 15 ministarstava, po šest ministara biće iz te dve stranke, dok će tri ministra biti predstavnici manjinskih zajednica.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kurti: Imamo program koji se bavi svim oblastima

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Feb.2020, 14:32

Mandatar za sastav nove Vlade Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas u ekspozeu u Skupštini Kosova da Vlada koalicije pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova ima sveobuhvatan program u kojem se bavi svim oblastima društveno-ekonomskog i političkog života na Kosovu..."Imamo program koji...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.