Kurti pred Vučićem: Srbiji treba pomoći da se oslobodi Kosova

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Feb.2020, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurti pred Vučićem: Srbiji treba pomoći da se oslobodi Kosova

MUENCHEN - Prije dva desetljeća pomogli ste nam da oslobodimo Kosovo od Srbije, mislim da je sada vrijeme da pomognete Srbiji da se oslobodi Kosova - rekao je novi kosovski premijer Albin Kurti na okruglom stolu na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji, na kojemu je sudjelovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Bio je to prvi susret Kurtija i Vučića, a Vučić je na te Kurtijeve riječi odmah želio reagirati, >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << pokazuje kratka video snimka sa sastanka zatvorenog za javnost, koja je osvanula na Twitteru.

- Mi smo uz vašu pomoć (misli na zapadne zemlje, op.a.) oslobođeni jer smo dotad bili okupirani. Srbja treba oslobođenje od Kosova jer je Kosovo zamka za Srbiju. Što se prije Srbija oslobodi Kosova to će biti bolje za sve nas i za cijelu regiju - rekao je Kurti. Novi kosovski premijer, čelnik stranke Samoopredijeljenje, bio je tijekom 1990-ih organizator studentskih provjeda u Prištini, a srpska ga je policija uhitila u travnju 1999. i držala zatvorenog dulje od dvije godine, što znači da je Kurti robijao i u vrijeme dok je Vučić bio ministar informiranja u vrijeme Miloševićeva režima.

Prema neimenovanim izvorima beogradske Politike, Vučić je na sastanku u Munchenu uzvratio Kurtiju tvrdnjom da ne predstavlja nikakvu državu i da ne može vrijeđati Srbiju.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.