Ispunjeno obećanje: Twitter kažnjen jer nije brisao zabranjeni sadržaj

Izvor: B92, 02.Apr.2021, 14:06

Ispunjeno obećanje: Twitter kažnjen jer nije brisao "zabranjeni" sadržaj

Ruski sud je danas kaznio kompaniju Twitter sa 3,2 miliona rubalja (oko 35.000 evra) zbog neuspeha u brisanju sadržaja za koje tvrdi da su zabranjeni.

Moskva je prošlog meseca saopštila da je usporila brzinu američkog Twittera u Rusiji i 16. marta zapretila da će za mesec dana potpuno zabraniti uslugu društvenih mreža zbog sadržaja koji se kreće od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dečje pornografije do zloupotrebe droga, prenosi Rojters.

Kompanija Twitter nije komentarisala presudu.

Ranije je, međutim, saopšteno da je kompanija zabrinuta zbog uticaja ruske kampanje protiv slobode govora i negirala je da je dozvolila da se njena platforma koristi za promociju ilegalnog ponašanja kako navode ruske vlasti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski sud kaznio Twitter sa 35.000 evra zbog zabranjenih sadržaja

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 02.Apr.2021

MOSKVA – Ruski sud je danas kaznio kompaniju Twitter sa 3,2 miliona rubalja (oko 35.000 evra) zbog neuspeha u brisanju sadržaja za koje tvrdi da su zabranjeni..Moskva je prošlog meseca saopštila da je usporila brzinu američkog Twitter-a u Rusiji i 16. marta zapretila da će za mesec dana potpuno...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.