Grenel: Dobio sam uveravanja da će Srbija privremeno zaustaviti kampanju povlačenja priznanja Kosova

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2020, 20:10

Grenel: Dobio sam uveravanja da će Srbija privremeno zaustaviti kampanju povlačenja priznanja Kosova

Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel objavio je na Tviteru da "postoje uslovi" da se predstavnici Beograda i Prištine sastanu 27. juna u Beloj kući. On je, kako navodi, dobio uverenja od Beograda i Prištine da će privremeno zaustaviti kampanju povlačenja priznanja, odnosno zahteva za članstvo u međunarodnim organizacijama, kako bi se 27. juna sastali u Beloj kući. „Sjajne vesti! Dobio sam uveravanja od vlada Kosova i Srbije da će privremeno zaustaviti kampanje povlačenja priznanja i zahteve za članstvo u međunarodnim organizacijama kako bi se susreli u Vašingtonu, u Beloj kući 27. juna i raspravljali o dijalogu“, naveo je Ričard Grenel.
Great news! I have received the commitment from the governments of Kosovo and Serbia to temporarily pause the derecognition campaign and the seeking of international memberships in order to meet in Washington, DC at the White House on June 27 for Dialogue discussions. (1/2)
— Richard Grenell (@RichardGrenell) June 15, 2020 Kako je dalje naveo, ako neka od strana ne bude zadovoljna razgovorima 27. juna, vratiće se na status kvo. „Kao što smo uporno govorili, moramo najpre da obezbedimo ekonomski rast. To je fokus. Radujem se ovim razgovorima", navodi Grenel. Tramp pozvao lidere Srbije i samoproglašenog Kosova u Belu kuću S druge strane, američki predsednik Donald Tramp je pozvao lidere Srbije i samoproglašenog Kosova u Belu kuću na razgovore 27. juna, objavio je  Vol strit žurnal pozivajući se na izvore, a prenose RIA Novosti. Putin se u razgovoru sa Vučićem založio za izradu kompromisnog rešenja kosovskog pitanja, prihvatljivog za Beogradhttps://t.co/rpSAh9nLh8
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 15, 2020 Kako se navodi, Tramp se nada da će strane postići mirovni sporazum. Prema navodima američkog lista, u Srbiji su potvrdili da su dobili pozivnicu, a premijer samoproglašenog Kosova, Avdulah Hoti je rekao da se njegova "vlada" raduje početku pregovora "pod okriljem Sjedinjenih Američkih Država".
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Regionalni program

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jun.2020, 19:43

Povodom predstavljanja dokumentacije onih čije su detinjstvo obeležili opsada i genocid, razgovaramo sa Dževom Avdić. Imala je devet godina kada je u Srebrenici počinjen genocid. Srbija je ušla u izbornu sedmicu – specifičnu ne samo zbog odluke koja prestoji. Ričard Grenel (Richard Grenell),...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.