MUP krenuo u akciju hapšenja nasilnika ispred Skupštine grada

Izvor: B92, 24.Dec.2023, 22:39

MUP krenuo u akciju hapšenja nasilnika ispred Skupštine grada

MUP je u saradnji s Višim tužilastvom krenuo u akciju hapšenja svih koji su večeras ispred Skupštine grada Beograda izazivali nerede.

Oni su nasilno pokušali da upadnu u Skupštinu grada.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zbog nasilja pred gradskom skupštinom sazvao Sednicu saveta za nacionalnu bezbednost, a zatim je naveo da je preko 35 nasilnika uhapšeno. Takođe, naveo je da je povređeno i 30 policajaca, od kojih dvojica teže.

"Država će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da reaguje. Niko nema pravo da ruši našu kuću i da uništava imovinu naše zemlje, a još manje da nanosi teške povrede našim policijacima. Imamo dvojicu teško povređenih policajaca. Njih su gađali kockama kojima možete da ubijete čoveka. Taj akt je bio pripreman. Naše informativne službe su sve predvidele. Pokušano je nasilno zauzimanje institucija države Srbije. Sva lica će biti pohapšena, gde god se skrivali ne mogu da se sakriju", rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je takođe naveo da je jednom od teško povređenih policajaca "jedva zaustavljeno krvarenje".

Kako saznaju mediji, učesnici nereda su imali fantomke i odvedeni su u stanicu Bežanijska kosa.

Podsećamo, grupa demonstranata, na čelu sa predstavnicima dela opozicije, pokušali su večeras na silu da upadnu u Skupštinu grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MUP KRENUO U AKCIJU HAPŠENJA svih koji su večeras ispred Skupštine Beograda izazivali nerede

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Dec.2023

Demonstranti su ubacivali i baklje u zgradu, a pronađeni su i kanisteri sa za sada nepoznatom tečnošću..MUP je u saradnji s Višim tužilastvom krenuo u akciju hapšenja svih koji su večeras ispred Skupštine grada Beograda izazivali nerede, nasilno pokušali da upadnu u Skupštinu, učestvovali...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.