Vanredna situacija proglašena u Trsteniku, Aleksandrovcu i Prokuplju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2020, 19:43

Vanredna situacija proglašena u Trsteniku, Aleksandrovcu i Prokuplju

U još dve od šest opštine Rasinskog okruga, u kome ima oko 300.000 stanovnika, danas je proglašena vanredna situacija - to su Trstenik i Aleksandrovac.

Do sada je u Rasinskom okrugu vanredna situacija proglašena u Kruševcu i Brusu, a nije u Ćićevcu i Varvarinu, gde su opštinske vlasti iz preventivnih razloga zatvorila otvorene bazene u SC Temnić, koji kako navode najverovatnije neće raditi tokom leta.

Od početka izbijanja epidemije, na području Trstenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pozitivno je 11 pacijenata od ukupno 529, koliko ih ima u Rasinskom okrugu.

Opština Trstenik danas je, u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, proglasila vanrednu situaciju, navedeno je na sajtu Opštine koja ima oko 50.000 stanovnika.

Odluku je doneo krizni štab, koji je zabranio boravka više od pet osoba u zatvorenom prostoru ako nije moguće obezbediti određenu distance, slična mera se odnosi i na parkove i igrališta, navedeno je na opštinskom sajtu.

Navedeno je još desetak mera od kojih se neke odnose na komunalno preduzeće Komstan i obaveznu dezinfekciju površina, na rad bazena i

frizerskih salona, kao i na predškolsku ustanovu Biseri.

Trstenik je krajem juna uveo i vanrednu situaciju zbog poplava.

I Opština Aleksandrovac je danas, usled pogoršanja epidemiološke situacije, proglasila vanrednu situaciju.

Vanredna situacija proglašena je na predlog Zavoda za javno zdravlje Kruševac, Kako prenose lokalni mediji u Aleksandrovcu je 10 novih pozitivnih, a u Kruševcu ih je do sada ukupno pozitivnih 342.

I u Prokuplju vanredna situacija, strože mene od sutra

U Prokuplju je danas uvedena vanredna situacija zbog korona virusa, a na osnovu epidemiološke situacije, koja je prema izveštaju Doma zdravlja procenjena kao nesigurna i kreće se ka nepovoljnoj.

Nadležni u Gradu podsećaju da su iz Opšte bolnice kazali da se situacija menja iz sata u sat, te da je, kako ne bi i u Prokuplju došlo do razbuktavanja epidemije, važno da građani nose maske, drže distancu i da kontakte svedu na minimum, kako bi sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica, ali i zdravstveni sistem.

Na sednici Štaba za vanredne situacije, doneta je i naredba koja predviđa mere zaštite od širenja virusa, a koje će se primenjivati od sutra, navedeno je na sajtu Grada Prokuplja.

Jedna od mera je zabrana organizovanja proslava i drugih organizovanih okupljanja.

Ograničen je i rad ugostiteljskih objekata od 7 do 20 sati, obaveza ugostitelja je da obezbede distancu od dva metra između gostiju, a ukoliko to nije moguće, obavezno je nošenje zaštitnih maski.

Mere predviđene za ugostiteljske objekte, važe i za teretane i kladionice. U cilju zaštite od širenja korona virusa, štab za vanredne situacije, naredbom je zabranio i rad svih javnih bazena.

Epidemiološka situacija u Prokuplju je pod kontrolom, a na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" juče je bilo smešteno 22 pacijenta, od kojih je kod tri osobe potvrđeno prisustvo virusa korona, dok ostali čekaju rezultate, objavljeno je na sajtu grada.

Dodali su da je jedan pacijent u utorak upućen za Niš, a ostali su trenutno stabilno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.