Izvor: RTS, 22.Maj.2021, 14:41

"Brain O Brain" centar u Trsteniku na zabavan i kreativan način uči decu najvažnijim veštinama

Program "Brain O Brain", koji se primenjuje u 38 zemalja sveta, kreirali su stručnjaci u Indiji sa ciljem da podstaknu pravilan razvoj ličnih i intelektualnih veština dece širom sveta. U Srbiji se taj metod rada primenjuje u 34 obrazovna centra. Najmlađi je trstenički koji već nakon osam meseci rada beleži zapažene rezultate.
Četvorogodišnja Marta najmlađi je polaznik trsteničkog edukativog centra u kojem je kroz dvojezični program naučila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i osnovne računske operacije.

Vežbe koje kombinuju čulo vida, sluha i dodira, podstičući moždanu aktivnost namenjene su deci od četiri do 14 godina.
Da su trstenički mališani uspešno savladali drevnu tehniku računanja na abakusu svedoče priznanja. Na trećem nacionalnom takmičenju u mentalnoj aritmetici Marta, Ilija i Neda osvojili su dve zlatne i srebrnu medalju, a Luki je pripao i šampionski pehar.
"Idemo na izlete , pišemo, crtamo, igramo igre, učimo da brojimo na engleskom", kaže šestogodišnja Neda Stojić.
Uz pomoć specifičnih tehnika program omogućava pravilan razvoj mozga, intelektualnih sposobnosti i veština.
"Cilj mentalne aritmetike u stvari je razvijanje moždanog potencijala. Da deca mogu bolje da razumeju, da brže uče, da bolje pamte, imaju bolji fokus, bolju koncentraciju, što je vrlo važno za decu koja krenu u školu", objašnjava Suzana Janićijević, edukator "Brain O Brain"centra u Trsteniku.
Na zabavan i kreativan način program pospešuje i razvoj najvažnijih životnih veština. Od lepog vaspitanja do jačanja motivacije i samopouzdanja, vođeni izrekom da ko odustane nikad ne pobedi, a da pobednici nikada ne odustaju.
Pogledaj vesti o: Trstenik

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.