Poziv uličnim prodavcima da udžbenike prodaju na mestima predviđenim za to

Izvor: RTS, 27.Avg.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv uličnim prodavcima da udžbenike prodaju na mestima predviđenim za to

Grad Beograd pozvao je ulične prodavce udžbenika da svoju delatnost obavljaju na prostorima koji su za to namenjeni, a ne u Kosovskoj ulici gde svakodnevno izazivaju komunalni nered.
Za legalnu prodaju udžbenika, Grad Beograd i gradske opštine uredile su lokacije na Trgu Nikole Pašića, kod Tržnog centra "Ušće" i u Požeškoj ulici, na kojima se nalaze štandovi.
Događaji su prijavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u skladu sa zakonskim propisima, a nadležne opštinske uprave su izdale potrebne saglasnosti, izjavio je za Beoinfo direktor Beokom servisa Darko Glavaš.
"Po potrebi sugrađana planirane su još neke lokacije koje će u narednom periodu biti opremljene za legalnu prodaju udžbenika", naveo je Glavaš ukazujući da je sve to urađeno zbog problema koji se svakodnevno javljaju na prostoru Kosovske ulice.
U toj ulici su, kako je naveo, čak ugrožni i životi ljudi koji obilaze oko parkiranih vozila iz kojih se na krajnje neprimeren način prodaju polovni udžbenici.
"To želimo da izbegnemo. U toj ulici se stvara i komunalni nered, na šta nam svakodnevno ukazuju sugrađani. Stanari se svakodnevno žale Beokom servisu i nadležnim opštinskim upravama, kao i Komunalnoj policiji", naveo je Glavaš.
U Kosovskoj je gotovo polovina parking mesta koja su namenjena stanarima zauzeta - objasnio je Glavaš i pozvao nelegalne prodavce udžbenika da se jave nadležnim opštinskim upravama i da pređu na neke od lokacija koje su prilagođene toj nameni.
Pogledaj vesti o: Tržni centar Ušće,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Prodavci knjiga da zakupe legalne prostore"

Izvor: B92, 27.Avg.2016

Direktor Beokom servisa Darko Glavaš pozvao je nelegalne prodavce udžbenika da od opština zakupe neke od lokacija u Beogradu prilagođene za prodaju knjiga..On navodi da u gradu postoji više mesta uređenih za tu namenu...Glavaš je u izjavi za Beoinfo kazao da su štandovi, prijavljeni u skladu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.