Izvor: S media, 22.Maj.2013, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŽESTOKE PROZIVKE: Rat Demokratske stranke i Predsedništva Srbije zbog Tomislava Nikolića

Novi obračun saopštenjima Demokratske stranke i Predsedništva Srbije povodom rada predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

"Nikolić došao na vlast lažima o izbornoj krađi"

Prvo je Demokratska stranka objavila da se Srbija na prvu godišnjicu pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << izborima nalazi u mnogo goroj situaciji nego pre godinu dana i da on više ne zaslužuje poverenje građana.

"Od predizbornog obećanja da će se živeti bolje, svakog dana imamo 500 novih nezaposlenih, od obećanih 10 milijardi investicija svake godine nije realizovana nijedna nova investicija, a od obećanja da će Srbija prestati da se zadužuje imamo 4 milijarde evra novog duga", navedeno je u saopštenju te stranke.

DS smatra da je "najveći uspeh koji se pripisuje Tomislavu Nikoliću odustajanje od politike za koju je dobio glasove".

"On je došao na vlast obećanjem da će prekinuti pregovore sa Prištinom, lažima o izbornoj krađi za koje nikad nije odgovarao, tvrdnjama da Ivica Dačić nikada neće biti premijer ''jer bi to bila prevara građana''", navodi ta stranka.

"DS interesna grupa koja je urnisala sve državne institucije Srbije"

Predsedništvo Srbije oštro je reagovalo na saopštenje demokrata.

"Neshvatljivo kako to Demokratska stranka, koja je ušla u srpsku istoriju kao odgovorna za procvat korupcije i kriminala u našoj zemlji, kao interesna grupa koja je urnisala sve državne institucije Srbije i pretvorila je tokom cele decenije u svoju partijsku prćiju, bez prava i pravde, bez poretka i bilo kakve šanse za prosperitet, sa preko milion nezaposlenih, uništenom ekonomijom, nepostojećom proizvodnjom i opljačkanim budžetom, što državnim, što javnih preduzeća, uopšte ima smelosti da kaže kako se danas živi gore nego kada su oni bili na vlasti?"

"Zato bi Demokratskoj stranci, umesto što se uzalud nada da će građani Srbije doživeti kolektivnu amneziju i zaboraviti kako je loša bila njihova vlast, bolje bilo da se, za početak, izvini. Da se izvini za svu tragediju koju je donela ovoj zemlji tokom svoje vladavine, za sav lopovluk, za ignorisanje vitalnih državnih interesa i za nezapamćen pad životnog standarda građana. A desilo se to ili ne, predsednik Republike Tomislav Nikolić će nastaviti da od Srbije pravi normalnu državu, svidelo se to Demokratskoj stranci ili ne", kaže se u saopštenju Predsednišzva Srbije.

(S media)

FOTO: Beta/ Milan Obradović

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.