Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović: Opozicija treba da razgovara o zajedničkom nastupu

Poslanik u Skupštini Srbije i politički analitičar Đorđe Vukadinović izjavio je da je trenutno mnogo bitnije da prava opozicija počne razgovore o zajedničkom političkom nastupu, nego da se licitira o imenu zajedničkog predsedničkog kandidata.

"Ako izborni uslovi ne budu bolji i ravnopravniji, nikakav čudotvorni kandidat neće moći da ugrozi kandidata vlasti", rekao je Vukadinović za portal Komentar-pres (www.komentarpress. net).

Prema njegovim rečima, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Srbije Tomislav Nikolić na izborima ima ozbiljne šanse, pogotovo ako ga podrži premijer Aleksandar Vučić.

"Nikolić, pogotovo ako bi ga Vučić podržao, uopšte nije tako slab kako ga neki predstavljaju i imao bi ozbiljne šanse. Ali, isto tako, Nikolić nije ni toliko jak da bi mu pobeda bila unapred zagarantovana. A Vučić voli da igra na sigurno", rekao je Vukadinović i dodao da je Vuk Jeremić vrlo dobar "kandidat za kandidata", kao što je i bivša predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić, pa i neki drugi.

On je izrazio žaljenje zbog svega što se dešava u DSS-u na čijoj je izbornoj listi ušao u Skupštinu Srbije.

Najviši organi DSS-a zatražili su da u poslaničkom klubu DSS-a ne bude Đorđe Vukadinović, čemu su se usprotivili šefica tog kluba Sanda Rašković Ivić i poslanik Slaviša Ristić. Sanda Rašković Ivić je isključena iz stranke, a Ristić je sam izašao.

Vukadinović je dodao da mu je drago što se pokazalo ono što je od početka govorio - da nije sukob između DSS-a i njega, nego da oni imaju sukob unutar sebe.

"Uostalom, kada vi iz stranke isključite dojučerašnju predsednicu koja vas je vratila u parlament, kada rasturite svoj sopstveni poslanički klub i kada vam stranku demonstrativno napuste jedan Marko Jakšić i Slaviša Ristić, koji su simboli srpskog otpora na Kosovu i Metohiji, onda je više nego jasno da s tom strankom nešto ozbiljno nije u redu", rekao je Vukadinović.

Upitan da li će sa Sandom Rašković Ivić osnovati novu političku stranku, on je rekao da je čisto stranačka forma organizovanja danas u Srbiji prilično istrošena i kompromitovana.

"Ali svakako ću nastaviti političku borbu koju sam započeo. I sa Sandom, i sa mnogim drugima koji su mi se ovih nedelja i meseci javljali, i koji su u mojim skupštinskim i javnim nastupima videli neko ohrabrenje i novinu na političkoj sceni", rekao je Vukadinović.

On je dodao da mu je prihvatljivo da napravi poslanički klub s donedavnom visokom funkcionerkom Socijalističke partije Srbije Dijanom Vukomanović koja je nedavno napustila stranku i deluje kao samostalni poslanik, ali da o tome još nisu ozbiljno razgovarali.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Vukadinović: Opozicija treba da razgovara o zajedničkom nastupu

Izvor: Beta, 23.Okt.2016

Poslanik u Skupštini Srbije i politički analitičar Djordje Vukadinović izjavio je da je trenutno mnogo bitnije da prava opozicija počne razgovore o zajedničkom političkom nastupu, nego da se licitira o imenu zajedničkog predsedničkog kandidata. "Ako izborni uslovi ne budu bolji i ravnopravniji,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.