Vučić i Nikolić uputili telegram saučešća francuskim liderima

Izvor: Blic, 07.Jan.2015, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Nikolić uputili telegram saučešća francuskim liderima

Predsednik i premijer Srbije Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić uputili su danas telegram saučešća predsedniku Vlade Republike Francuske Manuelu Valsu i predsedniku Francuske Fransoi Olandu, povodom terorističkog napada u Parizu.

"Dragi gospodine predsedniče, užasnuti smo vestima o krvavom piru terorista, najgorih ekstremista, usred >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pariza. Saosećamo najdublje sa Vama i gnušamo se ovog užasnog zločina", navodi se u Nikolićevom telegramu upućenom Olandu.

"Molimo Vas da porodicama stradalih od ruku zločinaca, prenesete najiskrenije saučešće cele Srbije. Molimo se za duše postradalih, na dan našeg najvećeg hrišćanskog praznika - Božića. Stojimo uz bratsku Francusku u ovim teškim trenucima", poručio je Nikolić, prenela je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća francuskom kolegi Manuelu Valsu.

"U ime Vlade i naroda Republike Srbije i svoje ime, upućujem Vam najdublje saučešće zbog tragičnog gubitka ljudskih života u napadu u Parizu. U ovakvom trenutku, teško je naći reči utehe za one koji su izgubili svoje najdraže", navodi Vučić u telegramu.

Kako piše, "užasnuti smo događajem, ali smo i sigurni da će Republika Francuska i velika francuska civilizacija, poznata po svojoj toleranciji, znati da se izbori sa opasnošću koju terorizam nosi. Republika Srbija će, svim svojim mogućnostima, da pomogne borbu protiv terorizma, te najveće svetske pošasti. Republika Francuska uvek može da računa na iskrenu i prijateljsku podršku Republike Srbije".

U današnjem napadu na redakciju satiričnog lista "Šarli Ebdo" u centru Pariza, ubijeno je 10 novinara, među kojima glavni i odgovorni urednik lista i dvojica policajaca, izvestili su francuski mediji.

Advokat magazina Rišar Malka naveo je da su među 12 ubijenih glavni urednik Stefan Šarbonije, zvani Šarb, i još trojica karikaturista poznatih u celoj Francuskoj kao Kabi, Tinjus i Volinski, prenela je Agencija Frans pres.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.