Vučević primio monahe iz Šaolina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević primio monahe iz Šaolina

Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primili su monahe manastira Šaolin iz Kine, koji su učestvovali u programu Međunarodnog festivala viteštva "Despot Stefan Lazarević".

Festival viteštva održan je pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Tomislava Nikolića, a organizovan je u susret značajnom jubileju – 600 godina manastira Manasija.

"Velika mi je čast što je Novi Sad domaćin monasima manastira >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Šaolin, jer je povezivanje različitih kultura i religija najbolji put ka stvaranju pravih vrednosti i humanijeg društva", rekao je Vučević, obraćajući se monasima manastira Šaolin.

Prema njegovim rečima cilj festivala viteštva je promocija srpske kulture i baštine, ali i ljudskih vrlina kao što su nesebičnost, praštanje i zaštita slabijeg.

"Sa kineskim gradom Čang Čunom Novi Sad neguje pobratimske odnose i veoma blisku saradnju, pa je to razlog više da se posebno radujemo današnjoj poseti", istakao je Vučević.

Mladi monasi Šaolina tokom boravka u Novom Sadu, u organizaciji Grada i uz podršku Turističke organizacije Grada Novog Sada, posetiće fruškogorske manastire, Grgeteg i Krušedol, kao i jedan od simbola Novog Sada - Petrovaradinsku tvrđavu.

Gosti iz Kine su se zahvalili predstavnicima Novog Sada na srdačnom prijemu i izrazili zadovoljstvo zbog prilike da se upoznaju sa lokalnim znamenitostima.

Dvodnevni festival viteštva "Despot Stefan Lazarević" završen je danas.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević primio monahe kineskog manastira Šaolin

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Avg.2015

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za kulturu Vanja Vučenović primili su monahe manastira Šaolin iz Kine, koji su učestvovali u programu Međunarodnog festivala viteštva "Despot Stefan Lazarević"...Festival viteštva održan je pod pokroviteljstvom predsednika Republike...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Monasi iz Kine u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 27.Avg.2015

Monasi manastira Šaolin iz Kine, učesnici u programu Međunarodnog festivala viteštva "Despot Stefan Lazarević" koji je održan od 25. do 27. avgusta, primljeni su danas u Gradskoj kući...Monasi su boravili u gradu u susret značajnom jubileju – 600 godina manastira Manasija...Ovom prilikom, gradonačelnik...

Nastavak na Radio 021...

Prijem za folkorce

Izvor: Vranje-online.com, 27.Avg.2015

Gradonačelnik Vranja Zoran Antić i članica Gradskog veća Nela Dimitrijević priredili su u velikoj skupštinskoj sali prijem za učesnike Devetog međunarodnog festivala folklora, koji i ove godine nosi naziv “U susret Danima Vranja”..Gradonačelnik Antić je rekao da je ponosan na sve ono što...

Nastavak na Vranje-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.