Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Jul.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viktorija Nuland razgovarala sa Nikolićem

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić primio je danas pomoćnicu američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Viktoriju Nuland.

Nulandova se prethodno sastala i sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem.

Američka zvaničnica, koja na balkanskoj turneji, izjavila je prije nekoliko dana u Dubrovniku da Beograd i Priština napreduju i da SAD žele da 2015. bude godina u kojoj će se unaprediti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << dijalog, ali je istakla da će to zahtijevati hrabre odluke obije strane.

Zemljama Jugoistočne Evrope uputila je poruku da treba da iskoriste trenutak i preduzmu dodatne napore u demokratskim reformama, a da će SAD biti uz njih na tom putu.

Pored Dubrovnika gde je učestvovala na "Croatia forumu", ona je posetila Sarajevo, Prištinu, Tiranu i Makedoniju, a prema najavi Stejt departmenta, američka žvaničnica će posetiti i Podgoricu.

Glavne teme sa zvaničnicima regiona ali i predstavnicima civilnog društva su bilaterlana i regionalna pitanja, uključujući evroatlantske i regionalne integracije, ali i energetika.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nulandova kod Nikolića

Izvor: Prva.rs, 14.Jul.2015

Nulandova se prethodno sastala i sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.. Američka zvaničnica, koja na balkanskoj turneji, izjavila je pre nekoliko dana u Dubrovniku da Beograd i Priština napreduju i da SAD žele da 2015. bude godina u kojoj će se unaprediti dijalog, ali je istakla da će...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.