Vestervele doputovao u Beograd

Izvor: RTS, 19.Maj.2013, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vestervele doputovao u Beograd

Šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele doputovao u Beograd, gde će sa najvišim zvaničnicima razgovarati o primeni briselskog sporazuma.

Ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele doputovao je u dvodnevnu posetu Srbiji gde će razgovarati sa srpskim državnim vrhom o primeni sporazuma između Beograda i Prištine.

Vestervelea je na beogradskom aerodromu dočekao potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić. 

Šef nemačke diplomatije razgovaraće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u ponedeljak s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem.

Posle razgovora sa srpskim zvaničnicima, Vestervele će otputovati u Prištinu, gde će razgovarati s kosovskim zvaničnicima.

Premijer Ivica Dačić uoči posete rekao je da je važno što Vestervele dolazi pred odlučivanje u nemačkom parlamentu, Bundestagu, o tome da li će Nemačka podržati da Srbija u junu dobije datum za početak pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

Dačić je ukazao da EU želi da se uveri da će sporazum Beograda i Prištine biti sproveden u praksi i da neće ostati "mrtvo slovo na papiru" ako se Srbiji da datum.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Početak primene sporazuma uslov za datum

Izvor: RTS, 19.Maj.2013

Dogovor o implementaciji briselskog sporazuma i početak njegove primene, ključan je preduslov za dalji napredak Srbije na putu ka EU, rekao Gvido Vestervele po dolasku u Beograd. Aleksandar Vučić uveren da će Srbija u junu dobiti datum za pregovore. ..Ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele...

Nastavak na RTS...

Beograd: susret Vestervelea sa Nikolićem i Dačićem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Maj.2013, 08:49

Šef diplomatije Njemačke Gido Vestervele (Guido Westerwelle) razgovaraće u Beogradu sa zvaničnicima Srbije o primjeni sporazuma između Beograda i Prištine. On će se sastati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i ministrom vanjskih poslova Ivanom Mrkićem. ...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Nikolić primio Vestervelea

Izvor: Blic, 20.Maj.2013

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je ministra spoljnih poslova Nemačke Gvida Vestervela, koji će tokom dana razgovarati i sa premijerom Ivicom Dačićem i šefom srpske diplomatije Ivanom Mrkićem. ..Vestervele je juče, po dolasku u Beograd, izjavio da je ključni preduslov za napredak Srbije...

Nastavak na Blic...

Nikolić primio Vestervelea

Izvor: Večernje novosti, 20.Maj.2013

Nemački šef diplomatije Gvido Vestervele u Beogradu razgovara sa srpskim zvaničnicima. U nedelju se susreo sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, a danas se sastaje sa predsednikom Srbije Nikolićem, premijerom Dačićem i ministrom spoljnih poslova Mrkićem.Detalje posete pratite sa...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.