Početak primene sporazuma uslov za datum

Izvor: RTS, 19.Maj.2013, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Početak primene sporazuma uslov za datum

Dogovor o implementaciji briselskog sporazuma i početak njegove primene, ključan je preduslov za dalji napredak Srbije na putu ka EU, rekao Gvido Vestervele po dolasku u Beograd. Aleksandar Vučić uveren da će Srbija u junu dobiti datum za pregovore.

Ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele izjavio je da je  ključni preduslov za napredak Srbije na putu ka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << EU dogovor o primeni briselskog sporazuma, početak njegove primene korak po korak, uz opipljiv napredak.

Vestervele je po sletanju na beogradski aerodrom, gde ga je dočekao viceperemijer Aleksandar Vučić, poručio da dolazi radi ohrabrenja "u zaista istorijskom trenutku za Srbiju" i da Nemačka i Nemci žele da daju doprinos kako bi Srbija donela pravu odluku u cilju ekonomskog razvoja zemlje.

"Želim vas ohrabriti da teške odluke donosite na ispravan način i hrabro", rekao je Vestervele.

"Naše dve zemlje su evropske, i mi i vi smo deo Evrope i mi smo jednaki partneri i hoću da dam doprinos da mukotrpni pregovori, koji su dali istorijski vrhunac 19. aprila, sada budu uspešno sprovedeni", rekao je šef nemačke diplomatije.

"Duboko smo uvereni da je najboji deo naše budućnosti pred nama", poručio je Vestervele, zahvaljujući na "izrazito srdačnom gostoprimstvu".

"Poznajemo se dobro, imamo poverenja jedni u druge i razmenjujemo stavove po odlučujućim pitanjima", istakao je Vestervele.  

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uveren da će Srbija u junu dobiti datum za pregovore.

"Posle datuma ne očekujemo pohvale, već konkretnu podršku", rekao je Vučić.

"Nismo nikada od Nemačke tražili nešto vezano za sporazum i datum pregovora, ali sada očekujemo pomoć za ekonomski razvoj Srbije i mnogo više investicija", istakao je prvi potpredsednik Vlade.

Šef nemačke diplomatije razgovaraće u ponedeljak s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i ministrom spoljnih poslova Ivanom Mrkićem.

Posle razgovora sa srpskim zvaničnicima, Vestervele će otputovati u Prištinu, gde će razgovarati s kosovskim zvaničnicima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vestervele: Primena sporazuma uslov za datum

Izvor: Mondo, 19.Maj.2013

Dogovor o implementaciji briselskog sporazuma i početak njegove primene, ključan je preduslov za dalji napredak Srbije na putu ka EU, rekao Gvido Vestervele po dolasku u Beograd. Vučić uveren da će Srbija u junu dobiti datum za pregovore...Ministar spoljnih poslova Nemačke Gvido Vestervele izjavio...

Nastavak na Mondo...

Vestervele stigao: Primena sporazuma je preduslov napretka Srbije

Izvor: NaDlanu.com, 19.Maj.2013

Početak primene briselskog sporazuma ključan je preduslov napretka Srbije ka EU, poručio je šef nemačke diplomatije Gvido Vestervele po dolasku u Beograd. ..Šefa nemačke diplomatije je na aerodromu Nikola Tesla dočekao vicepremijer Srbije Aleksandar Vučić koji je izjavio da je uveren da će...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.