Van Rompej čestitao Nikoliću

Izvor: S media, 30.Maj.2012, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Van Rompej čestitao Nikoliću

Čelnik Evropske unije Herman van Rompej čestitao je pobedu novoizabranom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Posle susreta s predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem danas u Briselu, Rompej je čestitajući Nikoliću, naglasio da se mora "nastaviti dobar rad u regionalnoj, dobrosusedskoj saradnji i pomirenju".

Van Rompej je dodao da su on i Josipović razgovarali o "nedavnim zbivanjima na Zapadnom Balkanu" i čestitao Josipoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zbog politike približavanja susednim zemljama i "izgradnje poverenja i podrške evropskoj integraciji".

Merkel čestitala Nikoliću na pobedi

Ista Vlada, ista očekivanja: Kozmetičke promene za ista obećanja

Nikolić: Pozvaću Josipovića na inauguraciju (VIDEO)

Predsednik Evropskog saveta je dodao da se nada da će Josipović "nastaviti rad na dobrobit regiona, Hrvatske i Evropske unije".

Hrvatski predsednik je rekao da su on i Van Rompej razgovarali o razvoju na Zapadnom Balkanu i "dali punu podršku miru i pomirenju".

"Nadamo se", kako je rekao, "da će svi lideri u regionu slediti takav, isti put".

(Beta)

FOTO:AP/Beta
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.