Tursko MSP: Nikolićeva izjava nesrećna i neistinita

Izvor: Večernje novosti, 31.Dec.2015, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tursko MSP: Nikolićeva izjava nesrećna i neistinita

ANKARA - Izjava predsednika Srbije Tomislava Nikolića da je Turska pokušala da započne rat između NATO i Rusije kada je 24. novembra u blizini sirijske granice oborila ruski vojni avion je nesrećna i neistinita, izjavio je portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova Tanžu Bilgič. "Ta izjava nema veze sa istinom", rekao je Bilgič sinoć na konferenciji za štampu u Ankari, preneo je list Hurijet. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Nikolić je u intervjuu Sputnjiku izjavio da, kada je reč o obaranju ruskog aviona, tu je jasno šta se desilo. "Jednostavno, Turska je izvršila napad na avion koji čini ono što njeni avioni neprekidno rade, o čemu postoje jasni dokazi. Čak i kada su Sirijci oborili turski avion, Turci su rekli da se o tome razgovara, da se ne puca odmah", objasnio je Nikolić. To je, kako je rekao Nikolić, bilo uvlačenje dve velike sile u sukob oko Sirije koji je zapravo sukob koncepata. Portparol turskog Ministarstva spoljnih poslova je rekao da su turski lideri jasno izrazili stav svoje zemlje kad je reč o obaranju ruskog aviona. "Svaka država ima pravo da očekuje poštovanje svog suvereniteta. Turska se ponela odgovorno u međunarodnim odnosima, buduću da je ona jedna od zemalja u regionu u kojem vlada kriza", istakao je Bilgič.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Davutoglu: Odnosi Turske i Rusije važni za Balkan

Izvor: SandzakPress.net, 31.Dec.2015

Turska, Balkan – Turski premijer Ahmet Davutoglu izjavio je kako je teško predvidjeti kada će se odnosi njegove države s Rusijom popraviti. “Teško je predvidjeti vremenski okvir za rješenje krize u odnosima s Rusijom”, rekao je u intervjuu za tursku NTV. Po njegovim riječima, odnosi Turske...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.