Tomislav Nikolić opet nudi ostavku

Izvor: Blic, 15.Jan.2012, 03:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić opet nudi ostavku

Lider SNS Tomislav Nikolić nedavno je izjavio da će, ako njegova politička opcija ne pobedi na predstojećim izborima, iskreno biti u dilemi da posle 22 godine napusti politiku. Međutim, budući da to nije prvi put da najavljuje povlačanje u slučaju poraza, teško je poverovati da će prvi čovek opozicije zaista otići sa političke scene.

Takvom uverenju je, umnogome, doprinela njegova sklonost davanju impulsivnih izjava, ali i povlačenja dramatičnih poteza, poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štrajka glađu i žeđu, kojim je prošle godine ultimativno insistirao na raspisivanju vanrednih izbora.

Kada je, posle desetak dana, postalo jasno da vlast definitivno na ucenu ne pristaje, elegantno je izašao iz cele priče i na molbu velikodostojnika SPC - prekinuo štrajk.

Nikolić je više puta nudio svoju ostavku, ali od toga nije bilo ništa. Na mesto potpredsednika Vlade Srbije podneo je ostavku u junu 1999. godine, ali je tadašnji predsednik Srbije Milan Milutinović doneo uredbu po kojoj su svi članovi Vlade morali da ostanu na funkcijama do avgusta 1999.

Opširnije u štampanom izdanju

Povezane vesti: Tomislav Nikolić: Savetujem Tadića da me odmah zove Nikolićev poziv u vladu još niko nije prihvatio Nikolić: Neće biti koalicije SNS i DS Niko ne priznaje da pregovara sa SNS SNS zakupio TV stanicu do izbora
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Da li bi Nikolić zaista otišao?

Izvor: B92, 15.Jan.2012

Beograd -- Iako je lider SNS-a rekao da će napustiti politiku ukoliko ne pobedi na izborima, teško je poverovati da će on zaista otići sa političke scene...Takvom uverenju je, umnogome, doprinela njegova sklonost davanju impulsivnih izjava, ali i povlačenja dramatičnih poteza, poput štrajka glađu...

Nastavak na B92...

Srbija: Nikolić opet nudi ostavku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Jan.2012

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić nedavno je izjavio da će, ako njegova politička opcija ne pobedi na predstojećim izborima, iskreno biti u dilemi da posle 22 godine napusti politiku. Međutim, budući da to nije prvi put da najavljuje povlačanje u slučaju poraza, teško je poverovati...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.