Tomislav Nikolić kao Petar Luković

Izvor: BKTV News, 11.Feb.2012, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tomislav Nikolić kao Petar Luković

U odsustvu bilo kakvih razultata sa kojima bi mogla da izađe pred svoje birače i strahu od sve izvesnijeg gubitka vlasti, Tadićeva Demokratska stranka je započela obračun sa svojim političkim protivnicima metodama koje su korišćene u Miloševićevo vreme.
Tako je, selektivnom primenom besmislenih zakonskih odredbi, lideru opozicione Srpske napredne stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Tomislavu Nikoliću do sada uručeno 12 prekršajnih prijava zbog lepljenja stranačkih plakata, što je postalo omiljeno sredstvo Tadićevog režima za obračun sa političkim protivnicima.

Nesposoban da se izbori sa ogromnim ekonomskim problemima, socijalnim teškoćama, pa čak i sa iznenadnim februarskim snežnim padavinama, režim Borisa Tadića je rešio da se sa svojim poličkim protivnicima obračuna primenomoprobanog recepta koji se pokazao uspešnim protiv e-novina i Petra Lukovića, kada je DS sudstvo svakodnevnim pozivima i besmislenim tužbama bombardovalo našu redakciju.
Taj recept sada je aktiviran protiv lidera opozicione Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića kome je, selektivnom primenom besmislenih zakonskih odredbi o lepljenju plakata, koje ionako niko ne poštuje, do sada uručeno 12 prekršajnih prijava, a prema navodima iz te stranke, u najavi je još 30 novih!
Prekršajne prijave protiv Nikolića tiču se lepljenja plakata u Šapcu u martu 2011. godine. S obzirom da će na sve uručene pozive okrivljeni Nikolić morati lično da se odazove i pojavi u Prekršajnom sudu, DS sa sigurnošću može da računa da će ključni Tadićev konkurent na izborima biti “opravdano sprečen” da se previše pojavljuje u predizbornoj kampanji.
Tako će Nikolić imati tri suđenja 28. februara u razmacima od po 5 i 15 minuta, kada će se posebno izjašnjavati za svaki plakat pojedinačno.
Plakata bar ima dosta, a samim tim biće dosta i prekršajnih prijava, koje će reformisano pravosuđe Snežane Malović štancovati i u tri smene ako bude trebalo.
Van kruga Tadićeve sekte ogrezle u bezakonju i zloupotrebama svih vrsta, posmatrači ne mogu, a da se ne upitaju da li u Srbiji postoji još neki političar ili stranački aktivista prema kome se sa istom doslednošću primenjuju besmislene odredbe o lepljenju plakata?

Ništa manje nije značajan ni odgovor na pitanje da li postoji iole ozbiljnija demokratska zemlja u svetu u kojoj se slične zloupotrebe od strane vlasti dešavaju?
To više i nema nikakve veze sa Nikolićem, niti sa njegovim likom i delom.
To je postao lakmus potpunog urušavanja ionako krhke demokratije u Srbiji.
Poput paničnih poteza režima u poslednjoj fazi Miloševićeve izopačene vladavine, primenom nedemokratskih metoda i zloupotrebom državne vlasti za obračun sa politilčkim protivnicima, režim Borisa Tadića u svom očajanju samo potvrđuje da puca po svim šavovima i da mu je jasno postalo da samo silom i progonom političkih protivnika i onih koji različito misle od lobotomiranog DS kruga, može da pokuša da sačuva vlast.
Izvor: e-novine.com
http://www.e-novine.com/srbija/vesti/58634-Nikoli-kao-Lukovi.html
Tweet
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.