Izvor: S media, 13.Jun.2012, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toma Nikolić uvodi štednju

Pozivi na štednju sa svih strana neće zaobići ni Predsedništvo Srbije. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je već svojim službama naložio da štede tako što će, za sada, da smanje troškove reprezentacije i korišćenje službenih vozila.

U Predsedništvu kažu da su to samo prve mere, na koje se šef države javno obavezao u svom inauguracionom govoru. U njegovom najužem okruženju trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je devetoro ljudi i taj broj se zasad neće uvećavati.

EU: Nikolić da potvrdi evropsku politiku

File: EU će biti najveći saveznik Srbije (VIDEO)

Mesić: Nikoliću treba dati vremena

Očekuje se da će u Predsedništvu biti oko 70 zaposlenih, od čega veliki deo otpada na tehničko osoblje koje je Nikolić nasledio.

U Predsedništvu je rečeno da Nikolić sada ne razmišlja o imenovanju novih "savetodavaca", a neće se brzo imenovati ni šef kabineta. Iako se spekulisalo da je toj funkciji najbliži šef izvršnog odbora SNS profesor Milan Bačević, sve su manje šanse da će biti promovisan.

U budžetu je, za ovu godinu za rad Predsedništva, već određeno 242,4 miliona dinara, a za plate zaposlenih izdvojeno je 98,4 miliona.

Da je Nikolić spreman da vodi računa o svakom dinaru potvrđuje i to što su pojedini njegovi najbliži saradnici odštampali vizit-karte o svom trošku. Kontroliše se i korišćenje službenih kola, pa su tako neki na zadatke išli taksijem o svom trošku.

(Novosti)

Foto:Beta
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Toma počeo da zavodi štednju

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2012

Predsednik Srbije naložio smanjenje troškova. U Predsedništvu najviše 70 zaposlenih. U njegovom najužem okruženju trenutno devetoro ljudi

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.