Svečana misa u okviru Milanskog edikta

Izvor: B92, 20.Avg.2013, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečana misa u okviru "Milanskog edikta"

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar najavio je da će u okviru obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta centralni događaj biti 20. i 21. septembra u Nišu, kada će biti održana sveta misa koju će predvoditi milanski nadbiskup kardinal Anđelo Skola.

On je dodao da će poseban papin izaslanik Skola doći u Srbiju 19. septembra, a 20. septembra će se sastati sa patrijarhom Irinejem i predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

U okviru obeležavanja godišnjice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Milanskog edikta 14. septembra u Nišu biće osveštana crkva Uzvišenja krsta časnog, rekao je Hočevar novinarima u Beogradskoj nadbiskupiji.

"Za mesec dana Beogradska nadbiskupija, ali i cela međunarodna biskupska konferencija Svetog Ćirila i Metodija sa sedištem u Beogradu, započinje poslednji korak jubilarne godine", kazao je Hočevar i dodao da se nadbiskupija pripremala za centralni događaj koji će se održati 20. i 21. septembra u Nišu.

Hočevar je istakao da je nadbiskupija pre dva dana započela neposrednu pripremu za obeležavanje Milanskog edikta time što je osveštan krst koji će proći kroz sve županije.

Kako je dodao, Skola će boraviti u Nišu, gde će se u crkvi održati bdenje, tokom kojeg će mladi pripremiti edikt mladih koji će proklamovati posle liturgije u subotu, 21. septembra.

On je istakao da su ciljevi slavlja kako danas promovisati mir u srcima medju ljudima, odnosno integralni dijalog.

"Danas svima šaljemo jasnu poruku da promovišemo što jasniji integralni dijalog, pomirenje u celom regionu, saživot i saradnju", rekao je Hočevar i dodao da neće nikada zaboraviti da je Milanski edikt bio proklamovan u vreme kada je hrišćanstvo bilo jedinstveno.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Obeležavanje Milanskog edikta

Izvor: Studio B, 20.Avg.2013

Povodom obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar najavio je da će centralni događaj biti 20. i 21. septembra u Nišu...Tada će biti održana sveta misa koju će predvoditi papin izaslanik milanski nadbiskup kardinal Anđelo Skola, koji će se sastati sa patrijarhom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.