Obeležavanje Milanskog edikta

Izvor: Studio B, 20.Avg.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Milanskog edikta

Povodom obeležavanja 17 vekova Milanskog edikta, beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar najavio je da će centralni događaj biti 20. i 21. septembra u Nišu.

Tada će biti održana sveta misa koju će predvoditi papin izaslanik milanski nadbiskup kardinal Anđelo Skola, koji će se sastati sa patrijarhom Irinejem i predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Hočevar je istakao da je nadbiskupija započela pripremu za obeležavanje Milanskog edikta time što je osveštan krst >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << koji će proći kroz sve županije, a da će u Nišu biti osveštana crkva Uzvišenja krsta časnog .

Inače, beogradski nadbiskup predstavio je novu encikliku pape Franje "Svetlo vere".

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.