Srbiju da vodi domaćin Nikolić

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbiju da vodi domaćin Nikolić"

Beograd -- Predstavnici koalicije "Pokrenimo Srbiju" poručili su da Srbiju nakon izbora treba da vodi domaćin iz Šumadije - Tomislav Nikolić.

Funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Božović rekao je na skupu u Domu sindikata da samo Nikolić "poput Karađorđa na unutrašnjem planu može da se bori protiv kriminalaca i štetočina, a u inostranstvu poput Miloša Obranovića omogući dobru poziciju Srbije i na Istoku i na Zapadu".

Simpatizerima i članovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koalicije, kao i predstavnicima udruženja industrijalaca i preduzetnika Srbije koji su učestvovali na skupu, obratila se i potpredsednica Nove Srbije Dubravka Filipovski koja je kazala da srpskim budžetom mora "raspolagati domaćin".

Taj domaćin, dodala je ona, neće davati 10.000 evra stranim investitorima za otvaranje jednog radnog mesta, već seljacima da ožive sela i zaposle svoje porodice.

"Mislim da će Srbija ostati trajno siromašna zemlja, ako se 6. maja ne promeni vlada. Srbija mora da se okrene sebi, jer je sve manje ulaganja iz inostranstva", rekla je Filipovski. Ona je naglasila da je potrebno da se u Srbiji osnuje razvojna banka, koja će davati povoljne kredite poljoprivrednicima i malim i srednjim preduzećima.

Prema njenim rečima, potrebno je i ograničavanje poreza i nameta za mala i srednja preduzeća, smanjenje agencija i direktorata i uvođenje koncesija i privatno-javnog partnerstva.

Na skupu je poručeno i da je potrebno uvećati agrarni budžet na pet odsto, što će, kako je rečeno, koalicija "Pokrenimo Srbiju", ukoliko osvoji vlast, i uraditi u prvoj godini mandata.

Okupljenima se obratila i Milanka Karić iz "Pokreta snaga Srbije", koja ih je pozdravila u ime svog supruga Bogoljuba, dok je potpredsednik tog Pokreta Dragomir Karić rekao da je "dosadašnja srpska vlast izgubila kredibilitet na Zapadu zbog korupcije" i da se Srbija nalazi u "medijskom mraku".
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.