Srbija posvećena što boljim odnosima u regionu

Izvor: Studio B, 20.Dec.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija posvećena što boljim odnosima u regionu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je na sastanku sa novim ambasadorom Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Beogradu Peterom Burkhardom da je Srbija posvećena uspostavljanju što boljih odnosa u regionu.

Istovremeno ambasador OEBS-a je izrazio podršku dijalogu državnih organa Srbije i privremenih vlasti u Prištini. 

Tokom razgovora, predsednik Nikolić je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Srbiji dragocena pomoć koju joj međunarodne organizacije pružaju u dostizanju najviših standarda uređenosti države i s tim u vezi posebno istakao pomoć u borbi protiv korupcije i kriminala. 

Nikolić je takođe istakao da je Srbija posvećena uspostavljanju što boljih odnosa u regionu, kao i da će zadatak aktuelne Vlade biti da Srbija već u ovom mandatu postane uređena zemlja, mnogo uređenija nego što je do sada bila. 

Ambasador Burkhard je izrazio zadovoljstvo stepenom saradnje između državnih organa Srbije i misije OEBS-a u Beogradu i istakao spremnost OEBS-a da sa Srbijom zajedno radi na reformama koje Vlada Srbije namerava da sprovede. 

Iako nisu direktno umešani, OEBS, kao organizacija zainteresovana za stabilnost u Evropi, podržava dijalog između državnih organa Srbije i privremenih vlasti u Prištini, saopšila je pres služba predsednika Srbije. 

Takođe, ambasador Burkhard je izrazio zadovoljstvo što će u narednom periodu biti u mogućnosti da sarađuje sa državnim institucijama Republike Srbije.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.