Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu: Rusija i Srbija ostaju strateški partneri

Rusija i Srbija ostaju strateški partneri, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu tokom susreta sa srpskim kolegom Zoranom Đorđevićem.

„Između naših zemalja uspostavljeno je strateško partnerstvo i ono je potvrđeno tokom nedavne posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića našoj zemlji. Mnogi dogovori su postignuti tokom te posete, i nadam se da će biti sprovedeni“, rekao je Šojgu.

On je izrazio nadu da će njegov današnji sastanak sa Đorđevićem doprineti daljem jačanju bilateralnih odnosa i vojno-tehničke saradnje između Srbije i Rusije.

Đorđević, koji u Moskvi učestvuje na 5. Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji, rekao je da Srbija visoko ceni činjenicu da Rusija podržava Srbiju i srpski narod.

Đorđević je u utorak u razgovoru sa generalnim sekretarom Organizacije saradnje o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) Nikolajem Bordjužom istakao da je Srbija opredeljena za vojnu neutralnost.

Teme njihovog razgovora bile su učešće u mirovnim operacijama i borba protiv terorizma, kao i borba protiv trgovine drogom, koja predstavlja ozbiljnu pretnju na globalnom nivou.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.